Hilari posle pet dana: Zgrožena zbog otkrića o Vajnštajnu

Hilari posle pet dana: Zgrožena zbog otkrića o Vajnštajnu Izvor: AFP/Eduardo Munoz Alvarez

Bivša predsednička kandidatkinja američkih demokrata Hilari Klinton osudila je ponašanje holivudskog producenta Harvija Vajnstajna, koji je finansirao njene izborne kampanje kao i kampanje brojnih demokrata prethodnih godina.

"Šokirana sam i zgrožena zbog otkrića o Harviju Vajnštajnu. Ponašanje koje su opisale žene ne može se tolerisati. Njihova hrabrost i podrška drugih presudni su za okončanja ovakve vrste ponašanja", izjavila je Hilari Klinton u saopštenju koje je preko Tvitera objavio njen portparol.

Njena osuda usledila je pet dana od objavljivanja u Njujork tajmsu detaljne istrage u kojoj se Harvi Vajnstajn optužuje da je godinama seksualno uznemiravao žene, kao i samo nekoliko sati pošto ga je glumica Ejža Arđento optužila za silovanje.

Nekoliko žena, među kojima glumice Ešli Džad i Rouz MekGouven, navele su da ih je Vajnstajn seksualno uznemiravao obećavajući da će zauzvrat podsticati njihove karijere.

Na ćutanje demokrata ukazali mediji

Ćutanje istaknutih demokrata, kao što su Hilari Klinton i Barak Obama, na ova otkrića o Vajnštajnu, finansijeru Demokratske partije, primetili su mediji a osudila je američka desnica optužujući demokrate za hipokriziju o seksualnom uznemiravanju. Obama se za sada o ovoj temi nije oglasio.

Harvi Vajnstajn finansirao je Demokratsku stranku i njene kandidate, a posebno je lično priređivao ekskluzivne prijeme da prikupi velike sume novca za Hilari Klinton i za Baraka Obamu.

Vajnstajn je otpušten iz upravnog odbora producentske kuće Vajštajn kompani (Weinstein Company) čiji je jedan od osnivača, saopštila je juče ta kompanija. Vajnštajn i njegov brat Bob, osnivači su filmske distributerske kuće Miramaks i kompanije Vajnštajn.

Komentara 31

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

x

Svi su i smo moralno visoko odgovorni kad je tudji moral u pitanju, posebno prema "zastrasujuce amoralnoj" Hilari, posebno Srbi 😕

0 2

Dr Džekil

A da je ovaj Vajnštajn bio i sa Monikom, da li bi mu oprostila što je zloupotrebio položaj...?

3 1

Dr Džekil

Time. Kao što je slučaj sa "našim prijateljem" Erdoganom...

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo