Zatvori

Dejvidu Linču nagrada za životno delo na rimskom festivalu

Dejvidu Linču nagrada za životno delo na rimskom festivalu Izvor: REUTERS/Andrew Kelly

Američkom reditelju Dejvidu Linču biće dodeljena nagrada za životno delo na predstojećem Rimskom filmskom festivalu koji počinje 26. oktobra.

Linč dobija priznanje 40 godina od objavljivanja njegovog prvog dugometražnog filma "Irejzerhed" (Eraserhead).

Festival navodi da se njegovi filmovi karakterišu "nadrealističkom atmosferom, hiptnotičkim slikama i nelinearnom radnjom".

Rimski filmski festival otvara film reditelja Skota Kupera "Hostiles" sa Kristijanom Bejlom i Rozamund Pajk u glavnim ulogama.

Među 39 filmova u zvaničnoj selekciji nalazi se i sportska sekcija gde će biti prikazani filmovi Borg/Mekinro i "Ja Tonja", gde Margo Robi igra klizačicu Tonju Harding, i bokserska drama "A Prayer Before Down" reditelja Žana Stefana Sovera.

Tokom festivala biće održani razgovori sa ličnostima među kojima su i glumci Ijanm Mekelen i Vanesa Redgrejv, reditelj Nani Moreti i kompozitor Majkl Najman.

Tagovi: Dejvid Linč , Nagrada

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Lucifer

Joj muka me hvata od transkribovanja imena. T Irejserhed zvuči tako rogobatno i neprirodno kada se čita da mi treba po 5-6 sekundi da premotam o čemu se radi. Razumem za lična imena Dejvid Linč (David Lynch) je tako kao je. Ali Glava za brisanje (Eraserhead) treba da se prevede na srpski, i eventualno u zagradi ostavi originalni naziv. Irejserhed na srpskom ne znači baš ništa.

4 0

Miloš Petrović

Čast ,i je i zadovoljstvo što sam od ovog čoveka i umetnika dobio javno njegovu ličnu podršku za jedan moj umetnički crtež.

10 2

Siroslav

Da vidimo crtez

8 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo