Dubai dobio prvu smart policijsku stanicu

Dubai dobio prvu smart policijsku stanicu Izvor: N1/Reuters

Pod uticajem novih tehnologija, ubrzano se menja oblast usluga. Tako je u Dubaiju počela da radi prva smart policijska stanica na svetu.

Smeštena u priobalnoj stambenoj četvrti, prostire se na oko 120 kvadratnih metara i podeljena je na tri odeljenja - čekaonicu, izložbeni deo i odeljenje za usluge.

Pošto uđu u smart policijsku stanicu, građani izvuku broj, a dok čekaju mogu da ubiju vreme igrajući igricu koja ih uči bezbednoj vožnji. U odeljenju za usluge pritiskom na elektornsku tablu počinju razgovor sa policajcima koji su online 24 sata, samo što rade kod kuće.

Servisi su na šest jezika i pružaju 60 vrsta ulsuga uključujući plaćanje saobraćajnih kazni, dobijanje potvrda, prijavljivanje incidenata ili saobrćajnih nezgoda. Osim toga, stanovnici tog dela Dubaija mogu da prijave nestale i pronađene stvari.

"Otvaranjem smart policijske stanice ubrzavamo usluge i vladinih službi i policije, unapređujemo efikasnost, štedimo vreme građanima, koji u stanicu mogu da dođu kad god im odgovara", kaže Sara Mohamed policajka.

Izvor: N1/Reuters

Tagovi: Dubai , Policija

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Toza

Policijska stanica sa serijatskim zakonima

3 2

Gulanfer

A, žene im i dalje šetaju maskirane k'o nindže...

23 7

Komentator

@Neko A da je deo njihove religije da zenama odseku nogu, i to bi ti bilo ok? Blago tebi kad ti je bitnije da neko vozi besna kola nego zena koja ne sme da pokaze lice na ulici, ne sme sama da sedne u auto i odveze se do pekare bez pratnje muskarca, i jednom recju ne moze da zivi dostojanstven zivot. Svaka ti cast, idi lepo u Dubai, napravi tamo cerke pa im objasni kako im je zapravo super.

11 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo