"E-recepti" uskoro za hronične bolesnike

"E-recepti" uskoro za hronične bolesnike Izvor: N1

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar najavio je uvođenje elektronskog recepta za hronične bolesnike, te oni neće morati često kod lekara samo da bi im prepisali terapiju koja se nastavlja.

"Uskoro dolazi i 'e-recept' koji će omogućiti hrončnim bolesnicima da (samo) jednom ili dvaput godišnje odu kod lekara po recept za odgovarajuću terapiju", a ne jednom do dvaput mesečno, kao sada, rekao je ministar novinarima u Beogradu.

Zajedno s premijerkom Anom Brnabić Lonačar i ministar za rad Zoran Đorđević su prisustvovali predstavljanju novog, digitalnog sistema za automatsku overu zdravstvenih kartica u kompaniji Delez.

Tagovi: Lekovi

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zaista smesno.

Majka mi je srcani bolesnik, a to znaci isti (manje vise) lekovi do kraja zivota. Vodim je jednom mesecno kod lekara, samo da bi recepte uzela.. ovako joj nista ne fali. Sama ne moze da ide, jer se tesko krece... Koje je to gubljenje vremena.. i lekarskog i ljudskog. Kada ovo zaista uvedu i to proradi, lekari ce imati jedno 50x manje posla i moci ce da se koncentrisu na one kojima pomoc lekara zaista treba!

24 1

BeoGrad

Posle samo dve godine čekanja stigla mi zdravstvena!

20 1

Sneli

Ovo su obećali da će krenuti još u maju mesecu, samo nisu rekli koje godine...

42 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo