Lončar: Zdravstvo za dve do tri godine najbolje u regionu

Lončar: Zdravstvo za dve do tri godine najbolje u regionu Izvor: N1

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da mu je cilj da dodatno unapredi zdravstvo u Srbiji, ali ne tako što će u sistem uključiti privatnike.

"Zdravstveni sistem će u naredne dve do tri godine biti najbolji u regionu", rekao je Lončar u intervjuu za Večernje novosti u kome je naveo i da će niški klinički centar biti gotov do kraja godine kao i da uskoro počinje najveće sređivanje bolnica u Srbiji u poslednjih pola veka.

Prema njegovim rečima, najlakše bi bilo da se u sistem zdravstva uključe privatnici, ali prethodno stvari moraju da se postave na svoje mesto i da se kaže da li Srbija želi da ima privatno ili državno zdravstvo.

Lončar je naveo da mu je cilj da dodatno unapredi državno zdravstvo, da ga odbrani, jer je to jedini način da svi, i oni koji nemaju novac i koji imaju da plate, mogu da se leče.

Ministar je naveo da je svestan da će takav njegov stav kritikovati oni koji su najzainteresovaniji za deo kolača od dve mlijarde evra koliko je u zdravstvenoj kasi na godišnjem nivou.

Cilj ministarstva je i da ravnomerno razvija zdravstvo u celoj Srbiji, rekao je Lončar i dodao da ne želi elitističke centre u Srbiji.

Komentara 206

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lj

Kako ga nije sramota da prica ovakve gluposti! Pa mi u Beogradu nemamo ni olovne sobe za terapiju karcinoma stitaste zlezde, mi leukemiju i limfom lecimo prevazidjenim metodama, za preglede se ceka mesecima, lekara nedovoljno, sestara nedovoljno. Lekovi bez kojih ne moze da se zivi ne idu na recept. Lecenje puno kosta. Penzioneri treba da poumiru da pokazu da su patriote do kraja i ucine sve za ovu drzavu - jedna penzija manje

23 0

Bre, bre

"Lončar: Zdravstvo za dve do tri godine najbolje u regionu..." ... - Bre, bre! U svemu smo "najbolji u regionu" (i šire, i šire...)

16 1

Vlada

Sir juce, sir sutra, nikad sir danas. 🙁

16 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo