ITF eksperimentiše sa formatom Dejvis kupa

ITF eksperimentiše sa formatom Dejvis kupa Izvor: Steve Welsh/Getty Images

Takmičenje u Dejvis kupu, ali samo u nižim rangovima, drugačije će izgledati naredne godine, pošto će umesto tri dana trajati dva, uprkos tome što su nacionalne federacije glasale protiv tog predloga.

Na Kongresu Međunarodne teniske federacije u avgustu je odbijen predlog da se singl mečevi skrate sa pet na tri seta. Međutim, čelnici vladajućeg tela svetskog tenisa su odlučili da sebi daju pravo da promene format takmičenja da bi ga istestirali.

Svi mečevi Grupe I i Grupe II u različitim zonama igraće se na dva dobijena seta, a mečevi će trajati dva dana. Te promene neće biti uvedene u Svetskoj grupi, ali je odlučeno i da timovi budu prošireni sa četiri na pet igrača.

Iz Međunarodne teniske federacije su istakli da se nadaju da će promena formata vratiti prestiž Dejvis kupu, koji je na neki način izgubljen poslednjih godina.

Naš prioritet ostaje želja da privučemo najbolje tenisere, a svrha ovog eksperimenta je da se pozabavi problemima koje teniseri imaju u prenatrpanom kalendaru“, rekao je prvi čovek svetskog tenisa Dejvid Hagerti.

Uspeh nedavno održanog Lejver kupa, na kojem su igrali najbolji teniseri, koji su propustili Dejvis kup, takođe je zadao još jedan udarac elitnom takmičenju. Uz to, postoje planovi za održavanje timskog takmičenja u okviru ATP tura.

Tagovi: itf , Dejvis kup

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Rada

Laver cup je bio egzibicioni turnir koji nikakav udarac nije zadao Davis cupu. To je tvorevina Rogera i njegovog agenta koja ce se ugasiti cim se on povuce iz te price i koja se vrti oko novca. A sto se tice Davis cupa treba da se igra na dva dobijena seta i da traje recimo dve nedelje odjednom u godini i tako ce moci i najbolji teniseri da se odazovu i bice zanimljivije videti po 5 najboljih igraca za svaki nacionalni tim na jednom mestu. Naravno mesto odigravanja menjati svake godine

13 1

Scooby Doo

Laver cup je izuzetna prilika da vidimo najbolje među najboljima a tu trenutno nema Đokovića što je i realno. Niko ne voli da gleda monoton tenis sa osnovne linije. Navikavajmo se da Novak više nećebiti prvi, u najboljem slučaju među prvih deset.

2 3

* Sva polja su obavezna