Slučaj sudije Vučinića

Slučaj sudije Vučinića Izvor: N1
Vladimir Vučinić

Ima li u Srbiji pritiska na sudstvo i koliko je sudstvo u našoj zemlji zaista nezavisno od političkih i ekonomskih uticaja jedno je od onih pitanja bez čijeg jasnog odgovora teško može biti priče o bilo kakvom daljem napretku zemlje, posebno u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Karijera sudije Vladimira Vučinića koristan je bedeker kroz bespuća srpskog pravosuđa. Na karijeri čoveka koji je sudio u možda najvećim sudskim procesima u modernoj istoriji Srbije - od izbornih krađa pod Slobodanom Miloševićem, preko pobune Jedinice za specijalne operacije i suđenja Darku Šariću do vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića možda se može najbolje videti na koji način se pokušava da se pravosuđe stavi u službu dnevne politike.

Zašto je sudija Vučinić otišao u advokaturu, da li je bilo pritisaka i ko ih je vršio i koji je mehanizam političkog pritiska na sudstvo, pročitajte u tajmlajnu koji je pred vama.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete pročitati ovde.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Rule

Svi pređašnji komentari su za desetku a ja bih sampo uzdahnuo i pitao: Srbijo dokle si stigla ako tobom vladaju oni koji kriju svoje poreklo, tj.dedova i pradedove, koji za tvoju slobodu ratovaše, pobeđivaše a mnogi i ginuše ?.

6 0

Gr

Nema pritiska na sudije. Vlast je dovela svoje koji rade kako im se naredi, tako da pritisak nije potreban.

21 0

SIMONÀ 2

Doveli poltrone podobne neznalice..naravno sve dobre koji su videli sta drzavna mafija radi sklonili..zna gos.Vucinic ko se nalazi u zatvoru a ko bi trebao da bude..smetao im je ..najbolje ovi koji cute i kad kaze izvrsna vlas slucaj se zatvori..a mi cutimo i ucestvujmo sa njima u krsenju i opstrukciji zakona..time se podrzava ova Bolesna "vlast..!!??

29 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo