Facebook testira tehnologiju prepoznavanja lica

Facebook testira tehnologiju prepoznavanja lica Izvor: REUTERS/Thomas Hodel

Korisnici društvene mreže Facebook sada mogu da pristupe svojim nalozima skenirajući lice. Ta mreža prihvatila je tehnologiju prepoznavanja lica i počela je da koristi kako bi pomogla ljudima da svoje naloge učine što sigurnijim, piše Indipendent.

Facebook će vas "zamoliti da pogledate kameru svog uređaja" i potvrditi da ste to zaista vi i da pokušavate da se prijavite na svoj nalog. On će upoređivati skenirani lik sa slikama i video zapisima na kojima ste već označeni na toj mreži.

Da bi prepoznao da li ste vi na fotografiji ili video zapisu, sistem ga upoređuje s vašom profilmo fotografijom i fotografijama i video snimcima na kojima ste označeni, objašnjeno je.

Prema TechCrunch, Facebook kaže da sistem omogućava korisnicima "brzo i lako potvrđivanje vlasništva naloga tokom procesa oporavka istog".

To znači da ovaj sistem možda ne bi trebalo da bude dizajniran kao zamena za standardnu lozinku, već će funkcionisati kao jednostavan način za povratak na mrežu i prijavljivanje na nalog koji ste zaključali.

Trenutno se ova opcija testira i, kao takva, nije dostupna svim korisnicima. Međutim, ovo će se verovatno promeniti ako se pokaže da ta tehnologija funkcioniše efikasno.

Ovaj potez kompanije Facebook nije veliko iznenađenje, jer sve više kompanija prihvata tehnologiju prepoznavanje lica.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

dipl.agronom

Pa NR Kina tj. PRC tom tehnologijom barata od Olimpijskih igara 2008....?!

1 0

Tonald Dramp

NSA likes this.

16 1

Sava Mali

Ma samo da nije to pravljeno za "olakšavanje" korisnicima... zamislite HD kamere za uživo praćenje na javnim mestima... softver samo skenira frejmove i kaže na slici su Pera Perić, Jovan Jovanović,....

19 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo