Lider Hezbolaha pozvao Jevreje da napuste Izrael

Lider Hezbolaha pozvao Jevreje da napuste Izrael Izvor: ANWAR AMRO / AFP
Sajed Hasan Nasralah

Lider libanskog pokreta "Hezbolah" Hasan Nasralah je pozvao jevrejski narod da napusti Izrael, pre no što ga vlada Benjamina Netanjahua "odvede u avanturu koja bi mogla da se pokaže kao kraj Izraela".

U govoru povodom muslimanskog praznika Ašure, Nasralah je "svim Izraelcima i Jevrejima širom sveta" poručio da se bori "protiv cionista koji drže pod okupacijom palestinske zemlje, a ne protiv Jevreja".

Lider proiranskog Hezbolaha je rekao da Izrael "preti Libanu, nastavlja svoju agresiju u Siriji pod sloganom sprečavanja otpora da bi došao do novih vojnih sposobnosti i radeći da donese rat u region pod svakim mogućim izgovorom", čime je aludirao na izraelske napade na konvoje oružja namenjenje Hezbolahu.

Hezbolah je povodom praznika održao paradu u južnom Bejrutu.

Izraelski mediji navode da je poslednjih godina Nasralah "izlazio iz svog skrovišta" povodom tog praznika, ali je ove godine "ostao u svom bunkeru", a njegov govor je emitovan na velikim ekranimaa na ulicama.

Nasralah je pomenuo da Netanjahu s predsednikom SAD Donaldom Trampom radi na podrivanju nuklearnog sporazuma velikih sila s Iranom, da bi započeo regionalni rat, i upozorio Izrael da ne potcenjuje sposobnost Hezbolaha, prenela je agencija AP.

Tagovi: Izrael , Hezbolah , liban , cionizam

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aca

Ahahahahahahahahahahaha

6 0

Gorčin

Zaboravio je 1973. Kada su svi napali Izrael pa potučeni do nogu za kratko vreme.

20 4

Pravda_1

Ovo je već ozbiljno.

13 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo