Brnabić: Koji se to novinari plaše da kažu protiv vlade

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je, odgovarajući na pitanje o slobodi medija u Srbiji i akciji više od 150 medija i nevladinih organizacija "Stop medijskom mraku", da nije videla da se mediji plaše da kažu "bilo šta" o njoj lično, Vladi Srbije ili predsedniku Srbije.

Izvor: N1

"Znate kako znam da je četvrtak? Tako što kad ustanem ujutru stiže mi kliping i taj kliping izgleda ovako: negativan kliping, negativan kliping, negativan kliping… Ja onda znam da je četvrtak i da su izašli nedeljnici. Nisam nikad videla da se neko uplašio da kaže šta god je hteo i o meni lično i o vladi i o predsedniku Republike", rekla je Brnabić.

N1: A na kojoj televiziji ste videli negativan kliping?

Brnabić: Negativan kliping?

N1: Televizija.

Brnabić: Na N1 sam videla, na RTS sam takođe videla.

N1: Kad?

Brnabić: Ne znam tačno dan, ali sam videla.

N1: I samo na te dve televizije? To Vam nije čudno?

Brnabić: Pa ne znam, sad u ovom trenutku ne mogu mislim kako da Vam kažem, ne znam koliko još televizija ima. Ali, je li Vi mene pitate da li se novinari ovde plaše da kažu nešto protiv vlade? Pa čekajte, koji novinari? Koji novinari – Vreme, NIN, KRIK, Kurir, Danas, N1 – koji novinari se plaše da kažu nešto protiv vlade?

N1: Pa verovatno ti koje niste naveli.

Brnabić: Vidite, oni očigledno misle da vlada radi dobro svoj posao. Samo da ne zamenjujemo teze, ako neko misli da vlada ne radi dobro svoj posao da li on to u javnosti Srbije može da kaže? Evo, recite mi – ko to ne može da kaže?

N1: Vi ste odgovorili.

Tagovi: Ana Brnabić , mediji

Komentara 121

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

oki

Tesko sada citati novine obicno su tu politicke promocije u bilo kakvom konteksu.

11 0

Lela

Adame, bravo!!!

37 0

Građanin

Bravo za novinara!

75 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo