Fatmir Hasani: PDD više ne podržava Vladu Srbije

Fatmir Hasani: PDD više ne podržava Vladu Srbije Izvor: N1
Preševo

Poslanik Partije za demokratsko delovanje (PDD) u Skupštini Srbije Fatmir Hasani izjavio je da nije glasao za usvajanje Zakona o osnovama sistema obrazovanja koji je u sredu usvojila Skupština Srbije po nalogu svoje partije koja je odlučila da više ne podržava Vladu na čijem je čelu Ana Brnabić.

Hasani, koji je i jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije izjavio je za agenciju Beta da je PDD takvu odluku donela zbog raspuštanja Skupštine opštine Preševo i imenovanja Privremenog organa u toj opštini u kome je PDD, po odluci Vlade, dobila mesto samo jednog od ukupno pet članova.

"Nisam glasao za usvajanje tog zakona, odluka je stranke da zbog imenovanja Privremenog organa u Preševu više ne podržavamo Vladu. Tako je momentalno, a videćemo kako će biti kasnije. Da li će ponovo dobiti našu podršku zavisiće od stava Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića", kazao je Hasani.

Hasani navodi da je on do sada, kao poslanik PDD, svojim glasom podržavao Vladu Srbije od 3. juna 2016. godine, kao i da za takvu podršku PDD još ništa nije dobila zauzvrat.

"Dali smo svoju podršku vladama čiji su predsednici bili i Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, a imali smo zahteve koji su bili nešto najmanje što je moguće za početak. Te zahteve kao prihvatljive ocenio je Vučić i kao premijer i kao predsednik, ali do sada ništa od toga nije realizovano", rekao je Hasani.

Predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Haljimi izjavio je prošle nedelje na konferenciji za novinare u Preševu da Hasani neće ubuduće podržavati vladajuću većinu u republičkom parlamentu.

Haljimi je rekao da poslanik PDD po prvi put od formiranja Vlade Srbije neće glasati za donošenje zakona o obrazovanju, a da je razlog za to način na koji je Vlada Srbije imenovala Privremeni organ u Preševu, nakon raspuštanja lokalne Skupštine opštine, u kome je PDD dobila mesto samo jednog člana, dok je, prema njegovom mišljenju, PDD trebalo da dobije dva člana kao i mesto predsednika Privremenog organa.

Vlada Srbije imenovala je Privremeni organ u Preševu 15. septembra nakon što je Skupština te opštine raspuštena zbog neodržavanja sednica u periodu dužem od tri meseca, što je po zakonu najduži rok za pauzu između održavanja dve sednice lokalnog parlamenta.

Tagovi: PDD , Fatmir Hasani , Preševo

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bunker

A znači....ne glasa se po savesti i zdravom razumu nego ovako! Nije mi bilo ni kraj pameti.

31 1

Miroslav

Sateliti su počeli da napuštaju i formalno. Samo da to ne traje dugo

34 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo