Pavle Petrović: Mali računa dug po "svojoj metodologiji"

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović kaže da je dug Beograda na kraju 2013. godine bio oko 400 miliona evra a da je do 2016. godine smanjen na oko 363 miliona evra i da je to metodologija koja se koristi u međunarodnim okvirima.

Izvor: N1

On je rekao da procene gradonačelnika Beograda Siniše Malog govore da je on koristio neku, kako je naveo, “svoju metodologiju” i ako bi se i dug Srbije računao po metodologiji gradonačelnika onda bi on iznosio više od 100 odsto bruto domaćeg proizvoda Srbije.

Predsednik Fiskalnog saveta rekao je da da bi u računici smanjenja javnog duga Beograda mogao da uđe i smanjenje duga određenih javnih preduzeća ali da čak ni u toj varijanti ukupno smanjenje dugova Beograda ne bi bilo više od 100 miliona evra odnosno četiri puta manje od onoga kako računa gradonačelnik Beograda.

Pavle Petrović ističe i da je jedan od glavnih motora za uštede koje su postignute u prethodnom periodu bilo i smanjenje investicija i da je neophodno da se pronađe prostor za javne investicije koje su neophodne Beograđanima.

U tom smislu je dodao da bi taj prostor mogao da se obezbedi, pre svega, reformom javnog saobraćaja  gde postoje ogromni troškovi a za koje smatra da bi mogli biti manji.

Detaljnije:

Izvor: N1

Komentara 34

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

REALno

Malo bi bilo da se Mali nije odmalena rasplakao, pa ko god mu malo kaze da ne laze taj ce pomalo da slaze. Ovako, ako omali kaput onda Malom nema mala cucla, pa ce da place. Sala mala! Raskopane su ulice, trotoari sa rupama, a sve u cilju stvaranja slike velike obnove, a ujedno i da gradjani ne mogu da protestvuju, jer za cuda miloga nema gde, na svakom koraku neka barikada, paznja sto je gradiliste...

0 0

Nesa iz KG

Da li je rodjeni lazov , ili to vide od nekoga ?

15 0

Vlasta

Bolje da ovaj Mali ukljuci gradjanima malo grejanja koje placamo cele godine nego sto izmislja neke dugove koje je navodno neko drugi napravio. Osim toga, stedi na grejanju a vec sada tri meseca pre Nove godine postavlja rasvetu u Beogradu. Sta je to drugo nego da se i tu ugradi pre izbora. I jos nesto jako vazno. Isao sam pre par dana pesice ulicom Kneza Milosa od Bircaninove do Durmitorske ulice trotoarom sa desne strane. Ljudi moji da znate kolike su rupetine na trotoaru i to celom tom duzinom ulice, trotoar je jako sirok a rupetine na svakih 10 metara. Izmedju te dve ulice, Bircaninove i Durmitorske ima oko 100 takvih rupa. I to nisu neke male rupe vec su precnika jedan metar puta 60cm. To izgleda jezivo, tu ima nekoliko stranih ambasada i ispred njih su takodje te rupetine na trotoaru. Ima jedna africka ambasada pogledao sam na njihovu tablu ali sam sad zaboravio koja je africka drzava u pitanju, ispred te ambadade su tri takve rupetine, na svakih pet metara po jedna ogromna rupa. Sve ovo moze svako da proveri, samo prodjite ulicom Kneza Milosa u ovom delu i videcete ovo o cemu ovde pisem. Kako je na drugim delovima ove ulice ne znam jer nisam skoro isao tuda peske ali u ovom delu koji sam naveo je to strasno. A to je duzina od nekih 500 metara. Uopste mi nije jasno kako nikome iz te gradske uprave nije palo na pamet da bar zakrpi te rupe.

19 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo