Mesec dana od slučaja Laban - bez odgovornosti

Prošlo je mesec dana od kada je šira javnost saznala za gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, i to zbog brutalnog vređanja stranačkog kolege Vladimira Polovine. Dok je ta priča potpuno nestala iz medija, i pitanje njegovog opstanka na čelu grada, po svemu sudeći, gotova je stvar.

Izvor: N1

Tamošnja opozicija ne može da skupi dovoljno potpisa, kako bi pitanje Labanove smene uopšte došlo na dnevni red.

O političkoj sudbini Bogdana Labana sud je trebalo da donese njegova Srpska napredna stranka, a o krivičnoj odgovornosti da se izjasni tužilaštvo. Stranka je predložila njegovo unapređenje, dok predistražni postupak još uvek traje.

Tužilaštvo odluku o pokretanju krivičnog postupka još uvek nije donelo. Za mesec dana, od početka prikupljanja dokaznih radnji, saslušana su samo dva svedoka.

Za samog Labana, incident u kom je otvoreno pretio stranačkom kolegi je – zatvoren slučaj.

"Sve što imam, rekao sam. Degutantna je dalja priča", rekao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Iako su pretnje gradonačelnika stranačkom kolegi bile glavna tema u Subotici prvih nekoliko dana, mesec dana kasnije, sve je utihnulo.

"Javnost se ogleda jedino na internetu. Mi imamo samo reakcije koje smo mogli da vidimo na društvenim mrežama, ali generalno – javnost ne postoji. Ništa se ne dešava", ocenjuje Natalija Jakovljević iz Centra građanskih vrednosti iz Subotice.

Opozicioni Mađarski pokret najavio je da će na sledećoj sednici Skupštine grada, koja se održava sledeće nedelje, zatražiti glasanje o smeni Labana. Ova tema ipak neće biti na dnevnom redu, budući da nisu skupili potpise trećine odbornika. Lider tog pokreta kaže, lokalna opozicija sarađuje sa Srpskom naprednom strankom.

"Svi ostali su u trgovini i dilovima sa SNS. Ostali su oni koji se predstavljaju kao opozicija, a u stvari nastavljaju staru praksu dogovora sa ljudima i sa strankama na vlasti. Na neki način, to je vrsta trgovine zarad nekih sitnih interesa", rekao je Jene Maglaj, Mađarski pokret.

Potpis za glasanje o poverenju gradonačelniku stavilo je samo deset odbornika Mađarskog pokreta, dok paraf nisu dali odbornici Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, LDP-a i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Tagovi: Bogdan Laban , subotica , SNS

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Boban

Subotica je dovan grad i zasluzuje bolje i kulturnije ljude da ih vodi pogotovo sto je to multietnicka sredina gde se svi osecaju dobro i to bi trebalo odrzati pogotovo na kulturnim nasledjem samog grada i okoline bio sam tamo tri divne godine inace valjevac i nikada nisam imao problema imam puno lepih uspomena na klizaliste ,lifku ,dudovu sumu ,korzo i svve ih ovim putem iskreno pozdravljam

7 0

zox

..sramota za drzavu, za Vojvodinu i sramota za Suboticu..covek koji je sramota za samog sebe..

85 0

Dodjos

Polako, priroda je čudo, postaraće se da sve postavi na svoje mesto. Doći će kraj labanizaciji Srbije. I AV- ovima.

70 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo