Srbija dobila 27,5 miliona evra od EU za reformu obrazovanja

Srbija dobila 27,5 miliona evra od EU za reformu obrazovanja Izvor: Tanjug/Vlada Srbije

Srbija je od EU dobila 27,5 miliona evra bespovratnih sredstava za reformu obrazovnog sistema. Potpisivanju sporazuma u Briselu prisustvovali su ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović i evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han.

Novac je, kako su rekli, namenjen za obuku skoro 44.000 nastavnika i profesora, od čega su četiri hiljade nastavnici koji predaju na jezicima manjina. Ti nastavnici bi trebalo da usklade nastavni program sa tržištem rada u Srbiji.

"Ovo je prva ovakva pomoć, ne samo za Srbiju, nego za bilo koju državu na zapadnom Balkanu i treba da doprinese unapred rad nastavnika, kao i onih koji rade sa najugroženijim grupama stanovništva. Time bi omladina trebalo da nađe i dobre poslove i da se spreči da mladi napuštaju zemlju", izjavio je Johanes Han.

"Mislim da mladi žele više znanja, obrazovanja, više mogućnosti da putuju, više mogućnosti da nađu posao, dakle mi moramo mladima da damo novu šansu, a prava šansa ide kroz jedno pravedno, obuhvatno i efikasno obrazovanje", rekla je jadranka Joksimović.

Izvor: Agencije

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

kgb sou

Ministarka vec razmislja gde da uvali bespovratni novac.

3 0

lala

oho bice novih stanova i besnih kola,naivni evropljani jos uvek daju pare

3 0

Trajko

Pare za odvikavanje od Nemačke .

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo