Ide li Beograd pre vremena na izbore?

Srbija bi ove godine mogla još jednom na glasanje, pa bi izbori za Skupštinu grada Beograda, umesto na proleće sledeće godine, mogli da budu održani početkom decembra. Mediji spekilišu - vlast ne demantuje.

Izvor: N1

Iako misli da to nije najbolje rešenje, šef naprednjaka Aleksandar Vučić kaže da se neće protiviti takvoj odluci stranke. Nema ništa protiv ni da lista naprednjaka za Beograd ponese njegovo ime. U tom slučaju, ime kandidata SNS-a za gradonačelnika moglo bi da ostane nepoznato.

"Izađite s rezultatima pred ljude, pokažite im šta je to što ste napravili, idite i pobedite", poručio je Vučić.

Danas Vučić ponavlja reči koje je juče izrekao pred, kako prenose mediji, oko 3.000 naprednjaka u hali Pinki, označivši time start stranačke izborne kampanje, a prvi je s Vučičevih reči na dela prešao gradski menadžer.

S prvim petlovima, u beogradsko naselje Barajevo stigao je i Goran Vesić. Da otvori novi most i pohvali se klupama i kantama istim, kaže, kao u Beogradu na vodi.

"I uzeli smo ih od preduzeća Beograd na vodi, jer smo želeli da pokažemo da i Barajevo može da ima isto ono što postoji u centru Beograda", rekao je Goran Vesić, gradski menadžer.

N1: Po mirisu bi se reklo da ovde nešto nije u redu s kanalizacijom?

Vesić: Moguće, u celom Beogradu nešto nije u redu s kanalizacijom, kao što znate.

"Super je most napravljen", kaže jedan građanin.

N1: Je l vas podseća na Beograd na vodi?

"O pa kako da ne, Beograd na vodi je igračka u odnosu na ovo u Barajevu, a ja sam ovde jedan od onih na kojima grade Beograd na vodi, jer su mi uzurpirali parcelu", kaže jedan prolaznik.

Građane Barajeva pitali smo vide li Gorana Vesića kao budućeg gradonačelnika?

"Zašto da ne?, rekla nam je jedna sugrađanka.

A samog Vesića vidi li on na tom mestu Sinišu Malog.

N1: Je li biste voleli da ostane gradonačelnik Siniša Mali?

Vesić: Odgovorio sam na sva vaša pitanja, Siniša Mali je zajedno s nama radio, on je uradio zaista ozbiljan posao, i svi rezultati o kojima govorimo su između ostalog i njegovi rezultati.

Koga će SNS kandidovati za gradonačelnika, moglo bi da bude poznato tek posle izbora. U kampanji, naprednjaci će, nezvanično, nastupiti kao "tim za Beograd", dok će nosilac liste, po svemu sudeći, biti Aleksandar Vučić.

"Rekao sam im, moguće je da je ovo poslednji put da izlazite, ukoliko vam je potrebno i moje ime da stavite na listu, nemam problem s tim, posle toga to teško da će ići tako... dakle, idite i pobedite", kaže Vučić.

Može li se pobediti lista koja nosi ime prvog čoveka u državi? Moguće je, poručuje pokret Saše Jankovića, i dodaje "Nemamo 'tetku u Kanadi', ali osvrnite se oko sebe, pogledajte u svoj frižider i džep i čujte uvrede zdravog razuma o 'istorijskim uspesima'.

"Ovo je test za opoziciju, da li će pokazati odgovornost, da li će se ujediniti i da li će napokon smeniti jedan poguban režim, makar u ovom prvom koraku u Beogradu", rekao je Balša Božović, iz DS.

"Mi smo spremni da idemo samostalno na te izbore, a što se tiče koalicije s drugim strankama, mi smo spremni da razgovaramo", poručuje Dušan Pavlović, iz DJB.

"Vučić je u Beogradu slab, ne zato što je opozicija jaka, potencijalno, već zato što su Beograđani rešili da on bude smenjen", smatra Zoran Živković, iz Nove stranke.

"Ako ćemo da ponovimo sve isto, a da se ništa nije promenilo u uslovima za izbore i uslovima za medije, bolji je bojkot", ocenjuje lider Dveri Boško Obradović.

Ostanu li pri toj ideji, Dveri bi mogle u njoj biti usamljene, jer stranke tzv. proevropske opozicije nisu za to. Poručuju: "Nećemo Vučiću pružiti to zadovoljstvo".


Komentara 45

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Boca

Neka kandidati budu spremni.Prvi čovek milionskog grada je zahtevan i težak zadatak, u decembru, ili nekoliko meseci kasnije, ne igra nikakvu veliku ulogu

63 0

Joka

Ovi iz DJB-a su mnogo hrabri cim izlaze sami,ne znam da li su svesni da ni cenzus nece preci

69 6

Emilija

od ujedinjenja opozicije nema nista,pohlepa je kod njih dosta jaca svi gledaju kako da se uvale u fotelju

71 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo