Jovica Stanišić na privremenoj slobodi do januara 2018.

Jovica Stanišić na privremenoj slobodi do januara 2018. Izvor: Martijn Beekman / AFP
Jovica Stanišić (arhiva)

Međunarodni sud u Hagu odlučio je da Jovici Stanišiću, optuženom za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, zbog bolesti produži boravak na privremenoj slobodi u Srbiji do 17. januara 2018.

Tu odluku kako je saopšteno iz Haga, raspravno veće je donelo uprkos protivljenju Tužilaštva.

Tužilaštvo smatra da je Stanišićevo prisustvo na suđenju neophodno "u interesu pravde", i da vlasti u Beogradu ne obaveštavaju potpuno sud o njegovom zdravstvenom stanju.

Stanišić, bivši šef Službe državne bezbednosti Srbije, na privremenoj slobodi u Beogradu je od 21. jula. On je u Hagu prisustvovao prvom delu ponovljenog suđenja, koje je počelo 13. juna.

Po ranijim nalazima lekara u Hagu i u Beogradu, Stanišić pati od hronične bolesti organa za varenje (paučitis) i depresije.

Pre no što je pušten na privremenu slobodu dok suđenje traje, Stanišić se odrekao prava da prisustvuje procesu, na kojem ga zastupaju njegovi branioci.

Danas objavljenom odlukom, sudije su naložile da Stanišića u Beogradu pregledaju "nezavisni veštaci" koji bi trebalo da sačine "detaljnu procenu Stanišićevog zdravstvenog stanja i efikasnosti sadašnje terapije".

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ponavljač

CIA se odužuje svojoj krtici koja je iznutra razarala Srbiju

1 5

Nenad

Dobro je u tvojoj glavi. Svi su izdajnici i strani placenici, samo je covek koji je svojom samoubilackom politikom unistio zivote miliona Srba svetac. Stanisicu treba da ustanes kad se spomene njegovo ime, jer da je imalo razuma u politickoj vrhuski i da je on ostao, bombardovanje drzave ne bi bilo.

0 0

Dzon Galt

ovaj se ne vraca u Hag...ide u pomoc Gasicu!

8 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo