Stiže gazirano mleko

Stiže gazirano mleko Izvor: Shutterstock

Kako vratiti mleko u modu? Ponudite ljudima nešto krajnje neočekivano

Poslednjih godina, mleko je na "crnoj listi" onih koji vode računa o ishrani. Prvo je bilo "problem" punomasno mleko, pa smo dobili obrano, sa manje mlečne masti, pa... još obranije. Sve dok nije postalo kao vodica u kojoj je razmućeno malo bele tempere. Naravno, sve to "zdravlja radi".

Onda više ni to nije bilo dovoljno, pa su u modu ušla sva moguća (i nemoguća) mleka: sojino, bademovo, kokosovo i tako redom. Jer, odjednom je kravlje mleko postalo "nezdravo".

Ali, izgleda da mlečna industrija planira da "uzvrati udarac" - kako vratiti mleko u modu? Ponudite ljudima nešto krajnje neočekivano.

Gazirano mleko, na primer.

Poštedećemo vas opisa procesa proizvodnje, pošto je pomalo uznemirujuće. Ali, ukratko, proizvođač mleka Aria najavljuje planove o puštanju u prodaju gaziranog voćno-mlečnog pića, za početak na britanskom tržištu i u Singapuru.

Glavna ciljna grupa su tinejdžeri, boja će biti ružičasta, a dobijaće se mešanjem mleka sa voćem, da bi napitak na kraju bio i gaziran.

Gazirano mleko je kreacija nemačkog biohemičara Svena Tormalena, i Meta Vokera, koji je ranije radio u "Hajncu", a oni ovo mleko opisuju kao vrstu surutke bez masnoće. Primarna ciljna grupa su tinejdžeri, ali piće bi trebalo da bude zgodno i za koktele.

Ako sve bude išlo po planu, u kompaniji Aria se nadaju da će ovo piće probuditi interesovanje mladih za mleko, što bi trebalo da poveća prodaju mleka i mlečnih proizvoda do 2020. godine.

Pa... ako im gazirano mleko ne pomogne... Ne preostaje im još mnogo toga.

Tagovi: mleko

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

QGO

NA jednom doceku nove godine palo mi je na pamet da probam cokoladni keks sa senfom. Ukus je odlican i samo jedan drugar mi je poverovao i probao. Posle par meseci nas dvojica gledamo u bioskopu Lovca na jelene i kada naidje scena u kojoj jedan glumac jede cokoladni keks sa senfom, cela sala se smeje a nas dvojica komentarisemo kako nemaju pojma koliko je to dobro. Inace, probao sam mnoge kombinacije i uglavnom mogu da jedem sve. Zasto vam ovo sve pisem? Zato sto sam gazirano mleko probao jos pre trideset godina i ako vam ja kazem da je ukus odvratan i da ga vise nikad nisam pio, imate dovoljno razloga da verujete. Toliko.

37 0

ЉЊ

Краљу!!!! :)

12 0

ToiToi

Probaj sa CocaColom. Fantazija. Ovo prodajem k'o alvu. samo dugotrajno mleko upotebi. Otimaju mi se mušterije.

5 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo