Rejf Fajns: Nikad nisam mislio da ću postati Srbin

Rejf Fajns: Nikad nisam mislio da ću postati Srbin Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Srbije Aleksаndаr Vučić uručio je pаsoš i ličnu kartu Srbije britаnskom glumcu i reditelju Rejfu Fаjnsu.

Navodeći da se u Srbiji uvek oseća dobrodošlo, Fajns je tokom susreta sa Vučićem na srpskom jeziku kazao da je počastvovan što je postao srpski državljanin.

"Nikad nisam mislio da ću postati Srbin, a sada izgleda jesam. Moj život je obogaćen srpskom hranom, dobrotom, prijateljstvom. Hvala što ste prihvatili Engleza u vašu otadžbinu", rekao je Fajns u Predsedništvu Srbije.

Po rečima Aleksandra Vučića, Srbi su srećni što imaju Fajnsa za prijatelja i sunarodnika.

"Velika mi je čast što mogu da vam uručim pasoš i ličnu kartu Srbije. Kada govore o razlozima davanja državljanstva, neki ljudi, valjda polazeći od sebe, navode pare li političke veze kao razlog. Ja sam ponosan što ste postali naš državljanin jer mnogo volite Srbiju još od snimanja prvog filma pre sedam-osam godina", rekao je Vučić.

On je kazao da kod Fajnsa, koga je nazvao jednim od najvećih savremenih glumaca, vidi "iskrenu ljubav" prema Srbiji kao i da je siguran da će njene interese zastupati kao i svaki njen gradjanin koji joj želi dobro.

"Želim da više vremena provodite ovde nego u svojoj prvoj otadžbini, da uvek sa istom strašću volite Srbiju kao što je volite danas, a mi ćemo gledati da vam uzvratimo našom pažnjom i ljubavlju", naveo je predsednik Srbije.

Fajns je dobio državljanstvo Srbije 7. septembra kada je rešenje o prijemu u državljanstvo potpisala premijerka Srbije Ana Brnabić.

U Beogradu Fajns snima film o najvećem baletskom igraču svih vremena Rudolfu Nurejevu, a u Srbiji je 2010. godine snimio i film "Koriolan".

Britanski glumac 23. juna bio je i gost na svečanosti koju je organizovao Vučić povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije.

Izvor: N1

Komentara 155

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Avada Kedavra

Zaviće nas crnom magijom ovaj. Što prije dati pasoš Danielu Redklifu.

11 0

Radomir

Bravo!! Najbolji komentar ikada!

3 0

DN

Ima mnogo podrugljivih komentara, te ko je klovn a ko ozbiljan glumac, Fajns jeste ozbiljan glumac, on je igrao razne uloge, pa i ulogu psihopate ( naravno samo na filmu ) komandanta konc logora, ali pasoš je dobio Fajns a ne Amon Geth ( komandant logora ). Ako Bler posle bombardovanja Srbije može da bude Savetnik naprednih radikala, što Ralf Fajns ne bi mogao da dobije Pasoš!!!

3 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo