Kazna za sušenje veša na terasi 3.000 dinara

Kazna za sušenje veša na terasi 3.000 dinara Izvor: Shutterstock

U Kraljevu, odlukom Skupštine Grada o komunalnom uređenju ubuduće će biti kažnjeni svi oni koji su navikli da veš suše na terasama

Biće kažnjeni i oni čija klima ili saksije budu "curile" na fasadu ili javnu površinu, piše RTS.

Odluka o komunalnom uređenju grada propisuje da će se novčanom kaznom od 10.000 dinara u fiksnom iznosu kazniti izdavanjem prekršajnog naloga fizičko lice čija klima bude curila na javnu površinu ili ako cveće ne budu držali u estetski oblikovanim saksijama, osiguranim od pada i izlivanja vode na fasadu objekta i javnu površinu.

Za fizička lica koja na prozorima, balkonima ogradama i drugim delovima zgrade okrenutim neposredno ka javnim površinama budu vešali i izlagali rublje, posteljinu, tepihe i druge predmete, koji narušavaju spoljni izgled, predviđena kazna je 3.000 dinara.

Za pravna lica i preduzetnike kazne su više.

Tagovi: Kraljevo

Komentara 69

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

nije nego

A komunalna će pre toga proveriti da li zgrada ima vešeraj, tj. prostoriju za sušenje veša?. Ako nema šta ćemo onda?

19 3

Master Pravnik Mota Kablove

Ahahahahaahahahah vest mi je ulepsala dan. Posto u Kraljevu sve besprekorno funkcionise red je da se zavede red u susenju vesa.

58 2

QGO

A Sada ozbiljan komentar. Moze li neko da mi zabrani da na terasi okacim umetnicku sliku? Ne moze, nije predvidjeno odlukom. Odoh kod jednog akademskog slikara da porucim sliku, ne pitam sta kosta. Na slici ce biti par gaca i carapa, cist kubizam, nego sta!

63 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo