Gojković zaplakala na sednici, optužena za diskriminaciju

Gojković zaplakala na sednici, optužena za diskriminaciju Izvor: N1

Na sednici Skupštine Srbije u kasnim popodnevnim satima iako je tokom dana bilo mirno, desila se na kratko "bura", a predsednica Maja Gojković je zaplakala jer je optužena da je diskriminisala poslanicu "Dosta je bilo" Ljupku Mihajlovski koja je osoba sa invaliditetom.

Do verbalnog sukoba je došlo pošto poslanica "Dosta je bilo" nije dobila reč iako se javila po Poslovniku.

Na to je reagovala poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov zamerajući Maji Gojković što nije dala Mihajlovskoj reč i podsećajući je da je Mihajlovski nije mogla da ustane kako bi je Gojković videla, ali da je mogla da je čuje.

Jerkov je rekla i da je očigledno šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović naložio Gojkovićevoj da ne daje reč opozicionim poslanicima ni za repliku ni po povredi Poslovnika i optužila je da narušava dostojanstvo parlamenta.

Maja Gojković je na te navode emotivno reagovala ističući da je doživela najteže uvrede i da je optužena da je diskriminisala osobe sa invaliditetom, te podsetila da i sama u porodici ima takvu osobu, a potom se zaplakala i napustila salu.

Poslanici Skupštine Srbije u načelu razmatraju predloge zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i zakona o visokom obrazovanju.

Izvor: RTS

Komentara 40

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

pavle

i ja bih redovno plakao , da imam toliko para i privilegija , srbijo sta uradismo .

16 0

Ena

Ona je jedna divna osoba.

118 61

crni domino

Sram te bilo predsednice parlamenta! Iz sve snage!

236 417

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo