Haradinaj povukao zahtev za članstvo Kosova u Interpolu

Haradinaj povukao zahtev za članstvo Kosova u Interpolu Izvor: ROSLAN RAHMAN/AFP

Nakon što je ministar spoljnih poslova Kosova, Bedžet Pacoli, izjavio da Kosovo razmišlja da povuče zahtev za članstvo u Interpolu zbog nedostatka glasova, premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, to je danas i učinio, prenosi portal KoSSev.

"Poverenje da Kosovo bude član Interpola već su dale mnoge zemlje, ali to nije dovoljno da bi Kosovu omogućilo da se pridruži ovoj svetskoj organizaciji," navodi Haradinaj, upravo je saopšteno iz njegovog kabineta.

"Kao premijer Kosova danas sam doneo odluku o odlaganju glasanja za zahtev Kosova za članstvo u Interpolu na predstojećem sastanku ove organizacije," ističe Haradinaj.

"Zahvaljujem se svim kosovskim institucijama koje su bile uključene, i u isto vreme se zahvaljujem svim međunarodnim partnerima i pozivam ih sve da rade za Kosovo, kako bi ono postalo članica Interpola na sledećem zasedanju," dodao je on.

Haradinaj je naveo i da je članstvo Kosova u Interpolu "direktan doprinos u borbi protiv međunarodnog kriminala i terorizma", te i da je Kosovo "spremno da preuzme potpunu odgovornost" kao članica Interpola.

O članstvu Kosova u Interpolu trebalo je da se raspravlja na Generalnoj skupštini ove organizacije, 26. septembra, u Kini.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

DRAKULA

Srpska lista za Interpol.

3 0

Lea

Ovo se oni igraju mačke i miša, pitam se šta je stvarno po sredi...

10 3

Nebojša drugosaopšteni Od Srbovrela

Ali dobio vojsku kosova,pa vi vidite.....

13 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo