KRIK: Vulin nam rekao da je unosio po 9.000 evra u zemlju

Unosio sam devet po devet hiljada evra - tako ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovara na pitanje KRIK-a kako je u Srbiju dospelo 205.000 evra potrebnih za kupovinu stana a za koje Vulin tvrdi da je pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Novinarka KRIK-a Bojana Pavlović kaže za N1 da joj je ministar prvi put odgovorio na ovo pitanje, koje oni već duže vreme postavljaju, a tvrdi da je izjavu uspela da zabeleži kao telefonski audio snimak.

Poslušajte SNIMAK.

Izvor: N1

Praktično to bi značilo da je više od 22 puta unosio po 9.000 evra.

Više o kupovini stana, tetkinoj pozajmici i uvredama koje na račun novinara, koji ispituju ovu temu, poslednjih dana putem saopštenja upućuje Pokret socijalista - na čijem je čelu ministar Aleksandar Vulin - od njega nije bilo moguće saznati.

Vulin nije želeo da odgovara na novinarska pitanja na događaju kom je prisustvovao.

Izvor: N1

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije je, u toku provere imovine ministra Vulina, utvrdila da nije jasno iz kojih sredstava i na koji način je platio stan od 107 metara kvadratnih u Beogradu, zbog čega je sačinila izveštaj i prosledila ga Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Taj izveštaj je pre nekoliko dana objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije.

Vulin je, kakopiše u izveštaju, naveo da su da su on i supruga pozajmili 205.000 evra od njene tetke iz Kanade. Kao dokaz, predao je priznanicu s potpisom njegove supruge Nataše na kojoj je pisalo da je primila novac i da je rok za vraćanje deset godina. Potpisa tetke iz Kanade na priznanici nije bilo.

Tadašnja direktorka Agencije Tatjana Babić obratila se Carini i Upravi za sprečavanje pranja novca. Da je neko u zemlju uneo 205.000 evra u kešu, to ne bi moglo da prođe nezapaženo. Po zakonu je dozvoljeno da se preko granice neprijavljeno prenese maksimalno 10.000 evra, a za svaki veći iznos mora da se obavesti carina i da se objasni poreklo novca.

Ne postoji, međutim, zabeležen podatak da je bilo ko od supružnika Vulin, kao ni tetka iz Kanade, uneo novac u Srbiju. Ni Uprava za sprečavanje pranja novca koja evidentira novčane transakcije nije pronašla da je na njihove ili račun prodavca stana uplaćen pomenuti iznos, piše u izveštaju.

Tagovi: Aleksandar Vulin , stan , KRIK

Komentara 56

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Desa

eeee, da je Manda imao tetku, ne bi ga sad pokrivala crna zemlja ...

6 0

Realista

Koji procenat IC kad ne zna ni da slaze oooooo....

6 0

Anti SNS bot

Tetak koja stedi u eurima usred Kanade!??!!?

22 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo