Test izdržljivosti u školi Svetozar Miletić u Zemunu

Situacija u školi Svetozar Miletić u Zemunu pretvorila se u test izdržljivosti. Dok ministar prosvete ne odustaje od smene direktora škole, roditelji odbijaju da šalju decu u školu dok Šarčević odluku o smeni ne povuče.

Izvor: N1

Ovako veliki odziv roditelja, i ovako velika reakcija roditelja na ovu celu situaciju u školi je posledica činjenice da je ova škola dobra, da su roditelji zadovoljni sa njom, da deca ovde dobijaju ono što treba da dobijaju, da se njihova deca osećaju ovde sigurno, kaže Nataša Duduk, majka čije dete ne ide na nastavu.

Odluku većine ipak više ne poštuju svi. Ima roditelja koji ne žele da njihova deca nastave da propuštaju školske lekcije. Neki od roditeljka počeli su da šalju svoju decu u školu. Oni nisu hteli pred kameru, ali kažu da se, iako podržavaju smenjenog direktora Miroljuba Mosurovića, ne slažu s odlukom Saveta roditelja da deca i dalje ne idu na nastavu.

To što u nekim učionicama sada ima đaka, ne znači da ima i redovne nastave, kaže nastavnik geografije.

Juče je bilo samo 53 učenika, u celoj školi, od 2. do 8. razreda. Postoje i razredi u koje deca uopšte nisu došla. Treći i šesti razred - nijedno dete nje došlo. Sa njima se radi po principu konsultacija. Deci šta nije jasno mi im objasnimo, pokažemo, ali ne predajemo novo gradivo, objašnjava situaciju nastavnik geografije Miroslav Ninković.

Iako su Savet roditelja i nastavnički kolektiv jedinstveni u stavu da je za školu najbolje da ne menja direktora, ministar prosvete tvrdi da Mosurović mora da ode jer je prekršio zakon i poručuje da ne pristaje na ultimatum.

Tamo postoji samo jedna priča - da vratimo gospodina Mosurovića. A šta ako novi zakon upravo govori o tome da te stvari bilo kome ne mogu da se dozvole. Znači onda je to neka vrsta ucene, a ja mislim da ima jako mnogo roditelja koji više ne prihvataju takvu jednu soluciju, rekao je ministar Mladen Šarčević.

Solucije koja je prihvatljiva za obe strane u školi Svetozar Miletić i dalje nema. Ono čega ima su, kako kaže resorni ministar, mere koje je Ministarstvo preduzelo da se reši problem štrajka, a o kojima će javnost obavestiti u četvrtak.

Savet roditelja: Istekli svi rokovi, niko nije reagovao

Večeras je Savet roditelja Osnovne škole "Svetozar Miletić" održao hitnu konferenciju za novinare, jer su istekli svi rokovi, koje su postavili za razrešenje - kako kažu - vanrednog stanja u školi.

Javnost podsećaju da 20 dana apeluju na nadležne institucije i na predsednicu Vlade da se uključe u rešavanje problema, ali da niko do danas nije reagovao.

Ispred škole održali su i protest, uz poruku da njihova borba nije politička, već borba za vrednosti i poštovanje zakona i da nikome ne postavljaju ultimatume.

Navode da nisu zadovoljni komunikacijom sa resornim ministrom i da strahuju od rešenje koje je Mladen Šarčević najavio za sutra.

Izvor: N1info

Tagovi: Zemun , škola , štrajk

Komentara 26

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Xmil

Ucitelj Marko iz Miletica se zamerio predsedniku, direktor Ljuba nije hteo da ga otpusti, Sarcevica ce da smeni predsednik licno ako ne smeni direktora Ljubu. Deca nece ici u skolu dok se ne smeni predsednik. Ups treba cekati izbore jos dugo dugo...ne volim SNS, ne volim politiku al da je Sloba tu do sad bi ih sve pojeo mrak. Ipak smo kao zemlja malo napredovali

0 0

radnici AMSS uzbunjivači ⚠

Smeniti ministra! Podrška gospodinu direktoru Ljubi & roditeljima u protestu! ✊

2 0

Simona

Podobnost iznad stručnosti i kompetentnosti!!

68 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo