Zatvori

Ostaje li Srpska lista u Vladi? Saveti stižu i iz Beograda

Ostaje li Srpska lista u Vladi? Saveti stižu i iz Beograda Izvor: ANADOLIJA

Savet o tome da li da ostanu u kosovskoj Vladi, predstavnici Srpske liste potražiće u Beogradu. Predsednik Vlade Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić održaće u četvrtak sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Dan nakon odluke kosovskog premijera Ise Mustafe da smeni ministra za povratak i zajednice Aleksandra Jablanovića, u Srpskoj listi kažu da i dalje ne znaju kakav će biti njihov odgovor i da će odluku doneti nakon konsultacija sa Beogradom.

"Isa mustafa je doneo jednostranu odluku da Jablanovic više ne bude deo njegovog kabineta. Mi se sa tom odlukom nismo složili i o daljem svom učestvovanju ćemo odlučiti narednih dana", kaže zamenik premijera Kosova Branislav Stojanović.

Poslednja dešavanja neće uticati na Srpsku listu, koja ima 9 poslanika u kosovskom parlamentu, da napusti vladajuću koaliciju, smatra profesor političkih nauka i analitičar Behljulj Bećaj.

"Mislim da je Sprska lista formirana sa ciljem da minira sve institucije kosovske države i ne verujem da je sledeći korak miniranja izostanak liste iz vlasti. Ja mislim da će Lista samo pojačati mogućnost uticaja na odluke vlasti i samim tim od ovog momenta, od ovog čina razrešenja ministra Jablanovića, zapravo počinje ofanziva uticaja na političke odluke koje će dovesti kosovska vlast".

Više informacija donosi novinarka N1 Zana Cimili.

: N1 info

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Pink,sns,zvezda,informer

Ostaje 100%.

4 0

Ja, ipak, pamtim malo bolje

Sprema Toma kroki za vas. Verovatno za vikend u Bajčetini! Samo vi slepo verujte Vučiću i njemu, lažu vas svo vreme

6 0

Čiča Miloje

U koliko evra da ostaje?! To je čist fix...mora da rade sve što se od njih traži. Ima da brišu patos sa njima...

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo