Zatvori

Ostaje li Srpska lista u Vladi? Saveti stižu i iz Beograda

Ostaje li Srpska lista u Vladi? Saveti stižu i iz Beograda Izvor: Anadolija

Savet o tome da li da ostanu u kosovskoj Vladi, predstavnici Srpske liste potražiće u Beogradu. Predsednik Vlade Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić održaće u četvrtak sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Dan nakon odluke kosovskog premijera Ise Mustafe da smeni ministra za povratak i zajednice Aleksandra Jablanovića, u Srpskoj listi kažu da i dalje ne znaju kakav će biti njihov odgovor i da će odluku doneti nakon konsultacija sa Beogradom.

"Isa mustafa je doneo jednostranu odluku da Jablanovic više ne bude deo njegovog kabineta. Mi se sa tom odlukom nismo složili i o daljem svom učestvovanju ćemo odlučiti narednih dana", kaže zamenik premijera Kosova Branislav Stojanović.

Poslednja dešavanja neće uticati na Srpsku listu, koja ima 9 poslanika u kosovskom parlamentu, da napusti vladajuću koaliciju, smatra profesor političkih nauka i analitičar Behljulj Bećaj.

"Mislim da je Sprska lista formirana sa ciljem da minira sve institucije kosovske države i ne verujem da je sledeći korak miniranja izostanak liste iz vlasti. Ja mislim da će Lista samo pojačati mogućnost uticaja na odluke vlasti i samim tim od ovog momenta, od ovog čina razrešenja ministra Jablanovića, zapravo počinje ofanziva uticaja na političke odluke koje će dovesti kosovska vlast".

Više informacija donosi novinarka N1 Zana Cimili.

Izvor: N1 info

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pink,sns,zvezda,informer

Ostaje 100%.

4 0

Ja, ipak, pamtim malo bolje

Sprema Toma kroki za vas. Verovatno za vikend u Bajčetini! Samo vi slepo verujte Vučiću i njemu, lažu vas svo vreme

6 0

Čiča Miloje

U koliko evra da ostaje?! To je čist fix...mora da rade sve što se od njih traži. Ima da brišu patos sa njima...

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo