Kandidat Samoopredeljenja pozvao na uništenje Izraela

Kandidat Samoopredeljenja pozvao na uništenje Izraela Izvor: N1

Predsednik Kosova Hašim Tači osudio je antisemitsku izjavu kandidata pokreta Samoopredeljenje za gradonačelnika Orahovca Visara Korenice, koji je zatražio uništenje Izraela, navodeći da su takve izjave "suprotne kosovskoj tradiciji i kulturi".

Pozivajući sve građane Kosova da se distanciraju od govora mržnje, Tači je ocenio da su "neprihvatljive izjave upućene protiv izraelskog naroda i države na etničkoj, verskoj i kulturološkoj osnovi".

Izjavu Visara Korenice na Fejsbuku osudio je i savetnik premijera Kosova Haljilj Matoši koji je za portal gazetaexpress.com ocenio da je takav stav Korenice "bez presedana u kosovskoj politici".

"To je antisemitska izjava i neprihvatljiva za sve institucije Kosova i kosovsko društrvo u celosti. To neka ostane na njegovoj savesti i ovlašćenjima njegove stranke", kazao je Matoši.

Predsednik Samoopredeljenja Visar Imeri ocenio je da je izjava kandidata tog pokreta za gradonačelnika Orahovca neprihvatljiva ali je i dodao da Korenici neće uskratiti podršku na lokalnim izborima.

"Neslaganja sa politikom određene države ne smeju da eskaliraju na pozive za uništenje jedne države. Svaki narod ima pravo da organizuje kolektivni život u slobodi i ravnopravnosti, ne dovodeći u pitanje ta prava drugog naroda", napisao je Imeri na fejsbuku.

Izrael je danas zatražio od prestavnika kosovskih institucija da se ograde od govora mržnje kandidata za gradonačelnika Orahovca.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Staljin

Nije važmo šta kaže, nego ko kaže. Neka se dotični nada da ovako misle i rukovodioci MOSAD

8 0

Muamer

Simpatična izjava

1 12

ПЕРА ЛОЖАЧ

Е, мој јадо! Израел је јачи него сви заједно на Блиском истоку. Можеш само да га мрзиш и-ништа!

28 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo