Vulin o pisanju KRIK-a i izveštaju Agencije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je danas da će se o pisanju KRIK-a koji je objavio izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije o njegovoj kupovini stana izjasniti sutra.

Vulina su, tokom posete preduzeću “Kosomos” u Banjaluci, novinari upitali da prokomentariše taj slučaj a on je ovako odgovorio:

“Pretpostavljam da vam elementarna pristojnost nije naložila da poslušate organizatore koji su vas zamolili da pitate samo vezano za temu, jel tako? To vas jednostavno ne ograničava? Molba naših domaćina da pričamo o nečemu za šta smo se skupili danas. To vas jednostavno ne pogađa, ne zanima vas?”, rekao je on.

Izvor: N1

 “Ono što mogu da vam kažem je da ću o tome govoriti u srpskoj javnosti a vi ćete biti toliko strpljivi da sačekati da ja to kažem sutra kada dodjem u Beograd, jel tako? Izdržaćete svi zajedno?”, dodao je on.

Vulin je istakao i da je sve što je imao, rekao tužilaštvima “i to ne jednom, nego dva”.

“Ono što jeste glavni problem za sve vas jeste što imate tu neodoljivu potrebu da kritikujete srpsko pravosuđe i srpske organe jeste da ne verujete srpskom pravosuđu i srpskim organima a tražite da se veruje vama”.

Pokret socijalista grubo napao KRIK i Dojčinovića

Nakon što je KRIK objavio informacije koje dobio od Agencije za borbu protiv korupcije, Pokret socijalista, čiji je ministar Vulin predsednik, počeo je da objavljuje niz saopštenja, u kojima se uredniku tog portala Stevanu Dojčinoviću obraćaju vulgarnim i pogrdnim nazivima, pozivajući ga da se testira na drogu, nazivajući ga narkomanom i konstatujući da njemu nema pomoći sve i da ode na lečenje.

Od strane novinarskih udruženja i kolega, usledila je osuda takvog načina obraćanja jedne vladajuće stranke jednom uredniku i novinaru.

Na društvenoj mreži Tviter, oglasio se i sam Dojčinović. Posle trećeg takvog saopštenja, on je zatražio reakciju premijerke Ane Brnabić, i upitao da li je to stav Vlade i hoće li se ograditi od takvih postupaka članova njenog kabineta?

Isti zahtev premijerki ranije danas uputila je i Demokratska stranka.

Insajder više ne prati Vulinove aktivnosti

Ubrzo se oglasila i redakcija Insajdera, čije saopštenje prenosimo: "Pokret socijalista, stranka ministra Aleksandra Vulina, umesto odgovora na pitanja odlučila je da svog lidera već dva dana brani diskreditacijom novinara, čiji je posao da postavlja pitanja i otkriva ono što odgovorni u Srbiji žele da zataškaju. Ovde je reč o vrlo opasnoj matrici linča, na koju naiđe svako ko se usudi da samo pošteno radi svoj posao. Zbog toga je redakcija Insajder odlučila da više ne prati aktivnosti ministra Aleksandra Vulina i ne obaveštava javnost o njima".

Komentara 200

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dr Miggyy

Vuline dok objašnjavaš novinarima kako si i nisi ukrao pare za stan, nego velikodušno ti dala ženina tetka ( mora da si i takav zet kakav si čovek), obaveštavam te da u holu držim sliku tvoga vrhovnoga komandanta, koju si uradio i uramio u zlatnom ramu od borskog zlata. Samo da ne padne…Požuri!

24 0

Baja

A kad se promeni vlast bice SAMO TETKI DA ODNESEM LEK...

29 0

hiperbola

ova izjava će biti najbolji reality godine. jedva čekam da čujem o "tetki"

39 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo