Dačić: Rekao sam Trampu da su Srbi navijali za njega

Dačić: Rekao sam Trampu da su Srbi navijali za njega Izvor: Bela kuća

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je američkom predsedniku Donaldu Trampu, tokom neformalnog razgovora u Njujorku, da su Srbi najviše navijali za njega na predsedničkim izborima u SAD.

Dačić je izjavio za Tanjug da je Trampu, sa kojim se ranije susreo pre četiri godine, doneo fotokopije naslovnih strana svih srpskih novina kada je izabran za predsednika SAD.

"Srbi su najviše navijali za njega", rekao je Dačić i dodao da Srbija čeka Trampa kao prvog američkog predsednika posle Džeralda Forda.

On je podsetio na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića Trampu da poseti Srbiju.

Tramp pitao da li Ana Ivanović i dalje igra tenis

Tramp je, kako navodi Dačić, pozitivno reagovao, rekao da mu je bilo drago, naveo je osobu za kontakt i pitao da li Ana Ivanović i dalje igra tenis.

Dačić je rekao da su razni skupovi prilika za neformalne susrete i razgovore, kakav je bio njegov jučerašnji susret sa Trampom pre početka sastanka u sedištu UN o reformi tog tela.

"Tako sam i ovog puta pre početka skupa pričao sa Borisom Džonsonom o obeležavanju 180 godina diplomatskih odnosa u Forin ofisu, a sa Miroslavom Lajčakom o mogućoj prijavi Kosova za posmatrača u UN", dodao je Dačić.

Komentara 96

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

pidgeon english

Na kom jeziku?

7 0

Izdaljinski

Ja sam srbin, a nisam podržavao nikoga. A inače, blam za našeg Rusa .

5 1

Plavi Turban

Auuuu crne bruke pa ovo je stvarno blam

18 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo