Vučić: Cilj je 1.200 kilometara autoputeva

Vučić: Cilj je 1.200 kilometara autoputeva Izvor: Tanjug/ DIMITRIJE GOLL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pred Srbijom jasan cilj, a to je da u narednim godinama budu završeni svi projekti kako bi zemlja imala 1.200 kilometara autoputeva.

Vučić je u Pirotu, posle otvaranja deonica autoputa na istočnom kraku Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada, rekao da uskoro očekuje da sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Evropskom investicionom bankom budu potpisani ugovori za "Niš pločnik" - prva deonicu autoputa na trasi Niš - Priština.

"Da se spojimo sa našim narodom na Kosovu i Metohiji, ali i sa kosovskim Albancima", rekao je Vučić i dodao da je Srbija sve uspešnija i bogatija.

Vučić je rekao da su gradjani Srbije sami platitili novu deonicu autoputa na istočnom kraku Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada.

"Svaki put za nas je korak ka onom što želimo da budemo, a to je evropska zelja", kazao je Vučić i dodao da izgradnjom puteva "našoj lepoj Srbiji omogućavamo da nesmetano komunicira" sa drugim delovima sveta.

Vučić je kazao da je cilj Srbije da bude razvijena, izgradjena, uspešna i bogata zemlja povezana sa svima sjajnim putevima kojima će svako moći da dodje "kod nas, a mi da biramo gde hoćemo da idemo".

"Put je dokaz šta i koliko možemo mi sami kada se dohvatimo nekog posla. Osmeh na mom licu ne vidjate često jer sam namćor po prirodi. Put je dugačak 30 kilometara - tolika je i moja sreća", rekao je Vučić i gradjanima Srbije obećao da će biti završen i Koridor 11.

Izvor: N1

Predstaviću Srbiju na najbolji način u Njujorku

Predsednik Srbije izjavio je da će vreme provedeno u Njujorku, gde će učestvovati i na Generalnoj skupštini UN, koristiti da Srbiju predstavi na najbolji mogući način kako bi privukao što više investitora.

Vučić je novinarima u Pirotu rekao da će se u Njujorku sasvim sigurno susresti sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Dodao je da će se susresti i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, predsednikom Turske Redžepom Tajpom Erdoganom, kao i zvaničnicima Norveške, Belgije i Rusije.

"Sve što će da se zbiva u Njujorku je pokušaj utemeljivanja stabilnosti", kazao je Vučić.

"Ubuduće više štititi žene, kazne da budu najstrože"

Predsednik Vučić je povodom hapšenja Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović izjavio da Tužilaštvo i policija rade svoj posao, ali da se ubuduće više moraju štititi žene.

"Tužioci i policija rade svoj posao, ali vam to pokazuje koliko moramo da napredujemo u svakom smislu", rekao je Vučić novinarima u Pirotu, na otvaranju dela autoputa.

On je rekao da su napadi muževa na žene monstruozni zločini koji zaslužuju najstrožu kaznu. "Sa radošću bih potpisao zakon kojim bi kazne za nasilnike bile oštrije", rekao je Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je danas da je u Beogradu uhapšen Zoran Marjanović zbog sumnje da je ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović.

Telo Jelene Marjanović pronađeno je na nasipu u beogradskom naselju Borča 3. aprila 2016. godine. Ona je nestala dan ranije, a Zoran Marjanović je uveče prijavio njen nestanak. Zoran Marjanović je do juče bio učesnik rijaliti programa na TV Pinku.

Komentara 126

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Car Je Go

Sve same lazi! OSTAVKA!

1 0

Zoki

Pošto je izgrađeno 150 km za 5 godina, ispada da će za tih 1200 km biti na vlasti još 40 godina da ih dovršili. Jao!

0 0

AUTOPUT NIŠ - VIŠEGRAD

Najvažniji srpski autoput je : Niš - Kruševac - Kraljevo - Čačak - Užice - Višegrad, jer povezuje 1,5 miliona planinskih Srba iz JugoIstočne Srbije , sa 1,5 miliona planinskih Srba iz JugoZapadne Srbije.. Tako bi se stvorili uslovi za investicije i zapošljavanje, pa bi prestalo iseljavanje Srba na sever , što je započelo još u vreme Čarnojevića , a nastavljeno u vreme Tiita i komunista !!

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo