Kuburović o zatvorima: Nismo više na poslednjem mestu

Kuburović o zatvorima: Nismo više na poslednjem mestu Izvor: Tanjug/ Sava Radovanović

Srbija nije više na "crnoj listi" Saveta Evrope i na poslednjem mestu po uslovima boravka u zatvorima, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović.

Uslovi u srpskim zatvorima su znatno bolji nego 2010. godine, čak dosta bolji nego u mnogim bogatijim državama Evropske unije, rekla je Kuburović na otvaranju tvining projekta za unapređenje zatvorskog sistema u Srbiji, vrednog milion evra.

Ona je istakla i da u prilog tome da su uslovi u zatvorima poboljšani govore i podaci da je 2011. godine na 100 raspoloživih mesta bilo 157,6 osuđenika, a da je danas taj broj 106,4.

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

bot na kvadrat

Znaci blaga kaznena politika,to jest osudjivanje visestrukih povratnika za najteza krivicna dela na 2-3 godine cak i za ubistva,je u stvari slihtanje i dodvoravanje Savetu Evrope da bi bilo manje zatvorenika i samim tim bolji uslovi u zatvoru,zanimljiv nacin borbe protiv kriminala,ovo je nesto novo,pravi srpski patent.

3 1

Malena

Ako su i uslovi "boravka u zatvorima" kao i u vladavini prava, na šta ukazuje EU, onda svaka čast. Najgora ministarka, bez stida i srama govori o "uspešnim reformama" koje ona sprovodi. Posledica takvog "uspeha" je brutalno ubistvo mladog advokata...šta reći...

9 1

Probudjeni Pojedinac

Od koga smo mi to bolji?

11 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo