Sindikat: Starešina napao pripadnika helikopterske jedinice

Sindikat: Starešina napao pripadnika helikopterske jedinice Izvor: N1

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović saopštio je da je jedan pripadnik tog sindikata iz Helikopterske jedinice MUP-a Srbije fizički napadnut i povređen u kancelariji komandanta te jedinice Vladana Kosića, zbog čega je morao da potraži lekarsku pomoć u Urgentnom centru.

Kako se navodi u saopštenju, Srboslav Miladinović je službenim vozilom čekao jednog od pilota helikopterske jedinice MUP-a u blizini njegovog stana na Novom Beogradu, da bi ga odvezao u Surčin na posao.

Navodno se taj pilot pojavio sa druge strane ulice i mahnuo mu da se doveze okolo do njega, iako je bio udaljen samo pet-šest metara, ali je Miladinović to odbio da ne bi ugrozio bezbednost saobraćaja. Miladinović je zatim dobio poziv iz komande i rečeno mu je da ipak dođe do tačne adrese pilotovog stana sa druge strane ulice, gde je ovaj seo u vozilo, te su se odvezli u sedište Helikopterske jedinice u Surčinu. 

Kada je došao u sedište te jedinice, odmah je pozvan na raport kod komandanta Kosića. 

"Kako je ušao kod Kosića u kancelariju bio je zasut, kako je rekao, uvredama i drskim rečima kao što su: 'Nisi ti taj koji zapoveda, već ja'. Srboslav ga je zamolio da ne viče na njega i ustao da izađe iz kancelarije, kada je iznenada dobio udarac koji, kako je rekao, nije ni video, te se stropoštao na zemlju. Dok se vraćao svesti čuo je Kosića kako viče na njega da ustane i izađe. Stigla je Hitna pomoć sa aerodroma koja mu je pružila prvu pomoć, ali kada je trebao da ode do Urgentnog centra, otkazan mu je prevoz iz Helikopterske jedinice. Sam je morao autobusom da ode do Urgentnog centra, dok je usput povraćao zbog povreda glave koje je zadobio", naveo je Mijailović.

On je dodao da su Miladinoviću tamo sanirane povrede nakon čega je slučaj prijavljen policiji koja je uzela izjavu od njega.

"Drago nam je što je kolega Miladinović bio dovoljno hrabar da izađe i kaže sa kakvim se sve vrstama pritisaka i maltretiranja obični policajci svakodnevno sreću od strane pojedinih starešina. Ovo su stvari koje ne smeju da se tolerišu i zato tražimo hitno reagovanje nadležnih organa", rekao je Mijailović.

Tagovi: Policija , MUP Srbije , napad

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Živko

Znači oni jedan drugog voza helikopterom na posao!

2 0

Malena

Brutalnost i bahatost nam, bojim se, tek predstoji, a "ucveljene sudije" ne primenjuju zakone iz "straha za svoj život". Posledica navodnog straha su "vetar u leđa" "naprednim snagama". Te iste "ucveljene sudije" bez imalo straha odlaze u banke, podižu svoje "zarade", dok oni kojima su dužni pružiti sudsku zaštitu, štrajkuju...pitam se, o čemu se ovde zapravo radi. Kakva je bezbednost građana!?

37 0

cia snajka cia...

Ovo ponasanje staresine lici na ponasanje prosecnog clana SNSa....

72 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo