Đukanović: Mihajlović protiv Vlade, mora da podnese ostavku

Đukanović: Mihajlović protiv Vlade, mora da podnese ostavku Izvor: N1

U svojoj kolumni za list "Blic", poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović piše da je ponašanje ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović udar i na Vladu i na premijerku i dodaje da bi trebalo da podnese ostavku i na mesto ministra i u SNS.

Đukanović piše da je kontradiktorno da neko sedi u vlasti i to onoj izvršnoj, a da se ponaša kao opozicija, odnosno da sve čini da tu istu vlast minira kad god mu se ukaže prilika. Dodaje da logika nalaže da se vlast takvoj osobi zahvali i da potraži adekvatnu zamenu, kao i da je logično, "a pre svega moralno", da ta osoba sama podnese ostavku ili eventualno, kako piše, pređe u opoziciju.

"Da ne okolišam, radki se konkretno o aktuelnoj potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović, koja je iz potpuno nejasnih razloga ušla u evidentan sukob s ministrom Zoranom Đorđevićem o tome ko će i kakav predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti zastupati pred poslanicima. Očigledno zbog toga što je dotična predsednica umislila da ona ima isključivi monopol da taj zakon napiše i predstavi javnosti, tek agresivna kampanja koju je pokrenula oko tog predloga zakona i medijski spinovi upereni protiv ministra Đorđevića, jasan su pokazatelj da je suština tog zakona isključivo lična promocija i verovatno dobijanje poena kod nevladinog sektora, što je opet dodatni poen kod ambasadora. Inače, sam predlog zakona koji je potpredsednica nameravala da progura je blago rečeno katastrofalan i neprimenjiv, te je zaista dobro što je tako nešto povučeno", navodi Đukanović u kolumni za Blic.

On dalje navodi da je jedan dnevni list objavio da je potpredsednica Vlade preko svoje savetnice ugovarala sa Aleksandrom Jerkov iz Demokratske stranke na koji način opozicija da napada ministra Đorđevića, pa i samu Vladu, zbog tog zakona, kao i da je čak i samog ministra častila vrlo ružnim i nipodaštavajućim epitetima.

"Ukoliko je istina to što je objavio taj dnevni list, a mislim da se s tim podacima, pa i SMS-ovima, niko tek tako ne bi smeo da igra, jer rizikuje da popije žestoku tužbu, dotična potpredsednica Vlade više u toj Vladi ne bi mogla da ostane ni sekunde. A vala, ni u samoj Srpskoj naprednoj stranci. Moralno bi bilo da podnese ostavku, mada, iskren da budem, to ne očekujem od nje. No, zahtev za njeno razrešenje bio bi normalan put, jer ne može se sedeti u Vladi, a ujedno raditi protiv te iste vlade i njenih članova i to zajedno sa opozicijom".

Na kraju, Đukanović zaključuje da za njega Zorana Mihajlović više nije deo vlasti.

"Što se mene tiče, stavljam znak jednakosti između nje, i recimo, Aleksandre Jerkov. Obe su politički protivnici aktuelne Vlade i SNS".

Komentara 60

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Majkl Dzekson jede kokice

Pocelo je

5 0

No1

Sta Zoka kaze na to?

5 0

Neki

Upravo suprotno, g-din poslanik koji u svojoj kolumni kritikuje ministarku, imenovanu predsednicu resora izvršne vlasti - dakle on radi protiv države i koristi spinove za unutar partijske poene. Javna debata je pored Skupštine ili stručnih forume i javno medijsko iznošenje političkih mišljenja kao predlog ili konstruktivna kritika.

19 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo