Lončar: Investitor želi da uloži 40 miliona evra u Torlak

Lončar: Investitor želi da uloži 40 miliona evra u Torlak Izvor: N1

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je država našla investitora koji je zainteresovan da uloži 40 miliona evra u Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak".

"Da 'Torlak' ostane srpski, da ostane ovde i da proizvodi naše domaće vakcine, našli smo investitora koji bi uložio 40 miliona evra u to i saglasan je sa svim onim što je naša vizija Torlaka. Najvažnije je da oni koji ulažu u to imaju svoje tržište", rekao je Lončar za Radio-televiziju Srbije.

Upitan ko je investitor, ministar je rekao: "Onaj ko želi da uloži ne želi da se pominje za sada".

Komentara 43

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Светлана НС

Торлак је званично продат компанији НОВАРТИС 2013. године, истој компанији која је забранила производњу било које наше, домаће, вакцине као и серума. Од тада је само дозвољен увоз из страних земаља. Такође је фармацеутској компанији „ГАЛЕНИКА“, одмах забрањена производња пенцилина. Новартис је тада тражио од Владе Србије и Министарства Здравља Србије, правно изузеће од могућих тужби, уколико вакцине проузрокују штету на људима, за шта су добили правну гаранцију! То је истина, а не ове Лончарове лажи! Тешко оном кога он лечи!

7 1

Mica

Auuu, koliko besmislenosti.

1 2

Str Peša i Neša

Da pogađam ,eminentan i transparentan...

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo