Uhapšena žena zbog provale u školu koju pohađa princ Džordž

Uhapšena žena zbog provale u školu koju pohađa princ Džordž Izvor: REUTERS/Richard Pohle/Pool

Britanski Skotland Jard saopštio je da preduzima sigurnosne mere u školi u koju ide mali britanski princ Džordž u Londonu nakon hapšenja četrdesetogodišnje žene osumnjičene za pokušaj provale.

Osumnjičena je privedena danas pošto je dan ranije ušla u zgradu, navela je londonska policija u saopštenju bez drugih pojedinosti.

"Sa školom u koju ide princ Džordž radimo na merama sigurnosti nakon incidenta", navodi Skotland Jard u saopštenju.

 Četvorogodišnji Džordž, treći u nizu za nasleđivanje britanske krune, krenuo je u vrtić 7. septembra u privatnoj školi St Thomas's Battersea u kojoj školska godina košta oko 18.000 funti (19.600 evra).

Praunuk kraljice Elizabete II i unuk princa naslednika Čarlsa provešće godinu dana u tom razredu, a zatim krenuti u osnovnu školu u sa pet godina, kao što je običaj u Velikoj Britaniji.

Objava izbora te škole bila je iznenađujuća jer se predviđalo da će biti izabrana prestižna londonska škola Wetherby, u kojoj su svoje školovanje počeli njegov otac princ Vilijami stric princ Hari.

Britanski vodič najboljih škola "The Good Schools Guide" opisuje St Thomas's Battersea kao "malo haotično zdanje za kosmopolitske roditelje koji žele da svojoj deci pruže najbolje englesko obrazovanje koje novac može da kupi".

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pravda_1

Sreća je što ne liči na dedu princa Čarlsa. Sladak dečačič

2 0

John

"Off with her head!!!"

0 0

petar

neće mu biti potreban megatrend naš b r e n d

32 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo