Prikupljeno 44 miliona dolara za žrtve Harvija i Irme

Prikupljeno 44 miliona dolara za žrtve Harvija i Irme Izvor: Tanjug/AP, /Charlie Riedel

U dobrotvornim TV emisijama u SAD prikupljeno je 44 miliona dolara pomoći za područja pogodjena naletima uragana Harvi i Irme, saopštili su organizatori te akcije i dodali da su telefonske linije još otvorene za pozive i donacije.

Simultane jednočasovne emisije uživo su prikazane u utorak uveče na nekoliko američkih televizijskih mreža – ABC-u, CBS-u, NBC-u, Foksu i CMT-u.

Nekoliko desetina holivudskih i muzičkh zvezda učestovalo je u tim emisijima, kao voditelji ili donatori.

Kompanija Epl najavila je da će pokloniti pet miliona dolara. Preduzetnik iz Teksasa Majkl Del, koji je već dao 36 miliona dolara žrtavama uragana Harvi, najavio je u emisiji da će donirati još deset miliona dolara.

U sličnoj dobrotvornoj akciji 2005, posle naleta uragana Katrine koji je pogodio Luizijanu gde je stradalo 1.800 osoba, prikupljeno je 30 miliona dolara.

Oluja Harvi, koja je pogodila obalu Teksasa, odnela je najmanje 47 života, dok je uragan Irma nedavno pogodio Floridu gde je stradalo 12 osoba.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

racunam

Amerika ima 300 miiona ljudi,a prikupljeno 44 miliona. Kada se podeli dolazi seda je po glavi prikupljeno 6,8 dolara tj 300 dinara. Siroko

1 0

Dragan

da pretrgli se bre a podebno Apple komp...zgrcu milijarde za telefone a dali 5 mil Usa.....sramno

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo