Nadal: Nisam protiv referenduma u Kataloniji, ali...

Nadal: Nisam protiv referenduma u Kataloniji, ali... Izvor: Getty Image/ Al Bello

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal nema ništa protiv referenduma u Kataloniji, ali veruje da će stav Vlade Španije biti ispoštovan i da do njega neće doći.

Katalonske vlasti su za 1. oktobar najavile održavanje referenduma na kome će se građani izjasniti da li žele nezavisnu državu ili da ostanu u sklopu Španije.

"Nisam protiv referenduma, ali on ne bi trebalo da bude u suprotnosti sa zakonom. Vlada Španije je ovu inicijativu prepoznala kao ilegalnu. Ne možete da ignorišete zakon, ne možeš da prođeš na crveno svetlo samo zato što se to nekome dopada", rekao je Nadal.

Rafa je poručio da su "zajedno jači" i da nikada nije delio Španiju i Kataloniju.

"Osećam bliskost sa Katalonijom, ali smatram sebe Špancem. Ne predstavljam Španiju bez Katalonije i ne želim da verujem da će to da se dogodi. Zajedno smo jači nego pojedinačno. Španiji će biti bolje sa Katalonijom, a Kataloniji sa Španijom", poručio je najbolji teniser sveta.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

omerAga

Prirodno je da Nadal konačno iskaže svoj stav. Španac je, nije Katalonac. Međutim, Katalonci nisu Albanci. Radi se o daleko najrazvijenijem delu sadašnje Španije, istovremeno o narodu koji vekovima trpi "ujedinjenje" pod španskom vlašću. Zato, ne čudi njihova želja da se afirmišu i definišu kao svoj na svome. Nisam pristalica deoba, ali ova težnja Katalonaca ima uporište. Važna je činjenica da je njihova teritorija definisana i da nema opasnosti od rata poput ovog na našem prostoru...

8 3

Labud

Dokazao se kao neprikosnoveni šampion ali i kao pravi čovek. Svaka čast Rafo, legendo nad legendama.

27 5

Era

El klasico Barsa vs Real?

7 2

* Sva polja su obavezna