Krkobabić: Osnovano 70 zadruga

Krkobabić: Osnovano 70 zadruga Izvor: N1

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić otvorio je međunarodni specijalizovani sajam “FRUVEG EKSPO BALKAN 2017“ na Beogradskom sajmu.

Od početka naše akcije osnovano je čak 70 novih zadruga, a savremena tehnologija i oprema pomoć su na tom našem zajedničkom putu. Uspećemo, naravno, poručio je on.

”Podsticajna sredstva namenjena su za opremu, tehnologiju i nova znanja i dovoljna su da u tehnološkom smislu zaokruže proces u povrtarstvu, voćarstvu i drugim granama. Na potencijalnim zadrugarima Srbije je da iskoriste ovu šansu. Bez zadruge nema srpskog sela. Bez srpskog sela nema Srbije“, rekao je  Krkobabić.

Na okruglom stolu on je istakao da je vreme da se država poveže svih 630.000 malih poseda na kojima živi i radi čak 1.400.000 ljudi.

U naredne tri godine Vlada je zadrugarstvu namenila 25 miliona evra podsticajnih sredstava, ali je, prema njegovim rečima, neophodno da se u naporima za boljitak ujedine svi poljoprivrednici, proizvođači opreme, lokalne samouprave i zadružni savezi, kako bi svi zajedno učinili da agrar postane strateška grana Srbije.

Predsednik Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti Dragan Škorić predočio je cilj da se srpsko selo koje ima sve prirodne lepote, približi selu u Austriji ili Švajcarskoj, uz rad, pamet i dobre programe.

Tri dana na sajmu predstaviće se oko 150 izlagača u tri programske celine, od rashladne opreme za čuvanje proizvoda, preko mašina i opreme za zaštitu, sortiranje, preradu i skladištenje voća i povrća do mašina za pakovanje i ambalažu, opreme za transport, saopšteno je iz kabineta Krkobabića.

Komentara 34

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Prcko Palilulac

Samo ti ništa ne osnivaj. Srbija te moli. Skloni se!

1 0

Ortodox -- paradox

U naredne tri godine, vlada je namenila 25 miliona evra........... ZA DRUGA!!!

7 0

Bobo54

Treba objaviti spisak tih 70 zadruga,ko njima rukovodi i da li su samoodržive. Stare zadruge ne bi ni propale da su ih činili seljaci,proizvođači nego je svaka imala direktora(obično agronom) i od 5 pa i do 20 zaposlenih administrativaca,magacionera..sve su to seljaci plaćali preko svojih proizvoda(otkup) a evo dokle su doveli selo. Ako je to opet ideja-neka hvala. A Krka i ostali ne znaju drugačije. Stvorite USLOVE a zadruge će same nicati. Bez direktiva i "otvaranja"poput seoskih pošta,onomad..

4 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo