Vesić: Ne pripremam se za gradonačelnika, nije moja odluka

Vesić: Ne pripremam se za gradonačelnika, nije moja odluka Izvor: N1
(arhiva)

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se "ne priprema" za ulogu gradonačelnika jer je to politička odluka koju on ne donosi, ali je i dodao da Srpska napredna stranka Beograđanima na narednim izborima uz završene projekte nudi i viziju razvoja Beograda.

"Radim svoj posao kao gradski menadžer. To su političke odluke i ja ih ne donosim", rekao je Vesić novinarima tokom obilaska gradilišta kineskog kulturnog centra upitan da li se sprema za funkciju gradonačelnika i šta će SNS ponuditi Beograđanima na lokalnim izborima.

SNS iza sebe ima rezultate i za protekle tri i po godine urađeno je više nego decenijama unazad, rekao je Vesić i dodao da će SNS Beograđanima ponuditi završene projekte, ali i ono što je još važnije, viziju razvoja Beograda.

"Vizija razvoja Beograda u poslednje tri godine potpuno je promenjena. Beograd se spušta na reke i razvija se na rekama umesto što se širio prema predgrađima", rekao je Vesić i dodao da je ta vizija deo vizije koju ima Vlada Srbije, odnosno predsednik Aleksandar Vučić.

Gradske vlasti, prema njegovim rečima, rešavaju infrastrukturne probleme Beograđana, radi se na izgradnji obilaznice, toplovoda, a postoji i više od 1.000 gradilišta."Veliki broj kineskih kompanija prisutan je u Beogradu i Kinezi su zainteresovani za veliki broj infrastrukturnih projekata, kao što su obilaznica, izgradnja toplovoda Obrenovac–Beograd, izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu", rekao je Vesić i dodao da Kinezi pokušavaju da dobiju najveće projekte i nude dobre uslove.

"Mi dolazimo u poziciju da možemo da biramo s kim ćemo da radimo. U Beograd dolaze velike kompanije i Beograd postaje atraktivan za investiranje", rekao je Vesić i dodao da je nadležnima drago da rade s Kinezima i Kinom za razliku od nekih drugih evropskih zemalja.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

hiperbola

nije tvoja odluka da se kandiduješ na izborima ? Bravo bote !!!!

0 0

Građanin

Bilo bi dobro da se pripremas i da odes. Dugo si tu gde jesi, promenio si gomilu vlada i nikada ništa pozitivno i dobro nisu uradio za grad koji predstavljaš.

5 0

Stjepana Supanca 15a, czt.

Ovaj je uništio sve čega se dotakao, jedva čekam da "odradi" i sns.

12 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo