Stefanović: Slučaj rušenja u Savamali biće rešen, bez dileme

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će slučaj rušenja objekata u beogradskom kvartu Savamala bez dileme biti rešen.

Izvor: N1info

"Ovaj slučaj biće rešen, nema dileme", rekao je Stefanović na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske stranke Balše Božovića o slučaju "Savamala".

Stefanović je rekao da pošto je istraga u toku ne može ništa više da kaže. 

"Sektor unutrašnje kontrole je započeo prikupljanje određenih informacija i on je dostavio tužilaštvu izveštaj o propustima u radu policije. Mi ne možemo ništa više od toga da vam kažemo zato što je istraga u toku", rekao je Stefanović. 

On je naveo da će tužilaštvo definisati ko je uradio, i kakav propust, i da li je kod nekog bilo propusta, a kod nekog nije. 

Stefanović odboru danas podnosi izveštaj o radu MUP-a. Sednica odbora počela je u podne i još traje.

U noći između 24. i 25. aprila 2016. godine osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi". Gradjani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

Saslušano više osoba zbog obijanja stana novinarke KRIK-a

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u okviru istrage obijanja stana novinarke KRIK-a Dragane Pećo saslušano više osoba, ali da se još pouzdano ne zna ko je to učinio. On je na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije rekao da nastavljaju rad na tom slučaju i da žele da pronađu počinioca. 

"Ko god da je počinilac, moraće da odgovara", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje poslanika Socijaldemokratske stranke Marka Đurišića, koji se interesovao za taj slučaj. 

Stefanović je kazao da je saslušano nekoliko osoba iz kriminalne grupe iz Bugarske, koja je na sličan način obila više stanova. 

Novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK, Dragani Pećo 7. jula ove godine je obijen stan. U stanu je sve ispreturano, ali od vrednosti ništa nije uzeto zbog čega ona i njene kolege sumnjaju da to ima veze s poslom koji se bavi.

Zaplenjeno trostruko više narkotika

Ministar Stefanović izjavio je da je u periodu od januara do juna ove godine zaplenjeno trostruko više narkotika i opojnih droga nego u istom periodu prošle godine.

Govoreći o bezbednosti saobraćaja, on je kazao da je smanjen broj saobraćajnih nezgoda s nastradalim licima, kao i broj poginulih i povređenih.

Nasilje u porodici u prvih šest meseci ove godine, međutim, povećano je za 15 odsto i evidentirana su 3.253 slučajeva.

Polemika o Šariću

Odgovarajući na pitanja poslanika opozicije o navodima da je državna sekretarka Dijana Hrkalović bila izvor određenih informacija objavljivanih u medijima, čime je nanela štetu istražnom postupku, Stefanović je rekao da su to "izmišljotine".

Na odboru se na kratko povela polemika i oko osumnjičenog narko-dilera Darka Šarića, o tome kada je on gradio po Srbiji, tokom koje je Stefanović istakao da Šarić po Srbiji nije gradio za vreme vlasti Srpske napredne stranke, kao i da nema tog narko dilera koga MUP danas ne sme da uhapsi.

Komentara 103

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Fikus

A Savamala? Nocno rusenje u Hercegovackoj? Ostavka!

8 120

Milijana

Tezak slucaj."

5 84

nikolar

i da li je kod nekog bilo propusta a kod nekog nije?!?!?!?!?! bas doktorski se izrazava ovaj doktor

7 124

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo