Sekretarijat: Podržavamo upis dece migranata u škole

Sekretarijat: Podržavamo upis dece migranata u škole Izvor: N1

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine saopštio je da će "u okviru svojih nadležnosti" pružiti "odgovarajuću podršku" u rešavanju problema upisa dece migranata u škole u Vojvodini.

"Pitanje koje se odnosi na pohadjanje nastave dece migranata u školama na teritoriji Srbije, pa i u osnovnim školama na teritoriji opštine Šid, u nadležnosti je Ministarstva prosvete, odnosno Školske uprave Novi Sad", navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da taj pokrajinski sekretarijat podržava upis dece migranata u škole. Meštani Šida protestovali su u poslednjih nekoliko dana zbog toga što deca migranata treba da idu u iste osnovne škole sa njihovom decom.

Pojedine političke stranke i nevladine organizacije oštro su osudile te proteste i pozvali nadležne da obezbede sprovođenje Ustava i zakona i zaustave rasizam u Šidu.

Tagovi: Šid , deca , migranti , škola

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

SremacSM

@Aska, jako lepo smo ugostili Srbe koji su bežali nakon oluje. Bili su smešteni po SM, a narod im je direktno donosio pomoć, posebno deci (hranu i sredstva za higijenu). Crveni krst i kolo SS su brzo provaljeni da najbolju garderobu i sl stvari sklanjaju na stranu, pa je narod direktno delio potrepštine izbeglicama. A što se tiče dece migranata, ajte molim Vas. Pa radi se o 10-20 nevine dečice, koja ne ujedaju, koja su uplašena, .....a kada je higijena u pitanju, odvedite ih kući, okupajte, obucite ... Neka Vas Bog pogleda. Zapamtite, Srbi su migratoran narod i zamislite kako bi bilo da našu decu tako dočekaju u Nemačkoj, Austriji, ..... Kanadi, USA?

2 0

Superhik

Sta ce migranti u Sidu pored Beograda,Novog Sada,Nisa i jos nekih gradova koji imaju mogucnosti da ih prihvate kad je drzava vec tako odlucila!

0 2

Wonder woman

Na kom jeziku je predavanje?

0 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo