Privrednici: Inspekcija da krene na neregistrovane subjekte

Primenom Zakona o inspekcijskom nadzoru, broj zaposlennih na crno se smanjio, tvrde iz Privredne komore Srbije, ali veliki problem je što nema dovoljno prevođenja neregistrovanih privrednih subjekata u legalno poslovanje.

Izvor: N1

Kako bi se privrednici upoznali sa odredbama Zakona o inspekcijskom nadzoru, u Privrednoj komori Srbije organizovan je susret privrednika i predstavnika inspekcijskih službi.

"Problem je u Srbiji kada inspekcijski organi kvalitetno obave svoj posao i podnesu prijave protiv registrovanih privednih subjekata za nedozvoljenu trgovinu ili nedozvoljeno postupanje imate veoma blagu i tužilačku i sudku odluku u tom procesu", navodi Žarko Malinović iz Privredne komore Srbije.

Zakon o inspekcijskom nadzoru doneo je značajne novine, ali i dalje imamo činjenicu da se najveći broj kontrola vrši upravo prema registrovanim subjektima, dodaje Malinović.

Privrednik Aleksandar Vasić dodaje da je potreba privrede Srbije da se težište inspekcijskog nadzora prebaci na neregistrovane subjekte, a da se registrovani subjekti rasterete. Statistika pokazuje da je najviše kazni, kad su u pitanju registrovani subjekti, plaćeno zbog administrativnih propusta a to nije cilj nikome, dodaje Vasić.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dr

Lik u Jagodini ima 4 tezge na buvljaku, robna kuća u malom. Apartman na Zlatiboru, stan u Bg, 2stana i lokal u Jagodini, vozi X5. Koliko je takvih. Nek ima i više, ali....

6 0

Mr

Jel problem što to sve ima ili nije registrovan pa ne plaća porez?

1 0

Realista

Opet ustaljeno i prosireno prebacivanje krivice sa jedne institucije na drugu - tako da crva nije ni bilo. Jadni inspektori, opstruiraju ih sudovi! Pa kad bi doticni inspektori znali da rade svoj posao dosledno i strucno, bez brljotina, napakovanih slucajeva, nepotpuniih zapisnika i pozivanja na pogresne clanove zakona po kojima postupaju - mozda bi sudovi i mogli nesto da urade po tom pitanju...

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo