Novo futurističko sedište Apple-a spojeno sa prirodom

Novo futurističko sedište Apple-a spojeno sa prirodom Izvor: Tanjug/AP, Marcio Jose Sanchez

Kompanija Apple nije u utorak predstavila samo tri nova iPhone modela, nego i svoje novo sedište - ogromnu transparentnu zgradu u obliku prstena, sljubljenu s prirodom, kako je i zamišljao pokojni osnivač kompanije Stiv Džobs.

 Apple je u svom novom sjedištu, u dvorani Stiva Džobsa, predstavio tri nova modela iPhone-a, uključujući nestrpljivo očekivani model X, kojim je obeležena deseta godišnjica prvog iPhone-a na tržištu.

A to novo sedište, nazvano Apple Park, futuristički je kampus na 70 hektara u koji se može smestiti 12.000 ljudi. Smešten je u Capertinu, u srcu Silicijumske doline, i liči na svemirski brod u prirodi.

"Apple-ov park održava vrednosti u koje Apple veruje, tehnologiju i prirodnu sredinu", rekao je prvi čovek kompanije Tim Kuk.

Stiv Džobs je nekoliko meseci pre svoje smrti 2011. javnosti predstavio projekt gradnje Apple parka, koji je arhitektonski osmislio slavni Britanac Norman Foster.

"Sami park, izvorno ogromni betonski prostor, pretvoren je u zelenu površinu gradnjom više od 9.000 stabala, dok je korporativno sedište Apple-a dizajnirano tako da se priroda vidi i da zahvaljujući staklenim zidovima nestane granica između interijera i eksterijera", rekao je Kuk.

apple Izvor: Tanjug/AP, Marcio Jose SanchezCeli kompleks u celini se snabdeva Sunčevom energijom.

"Stiv Džobs je veliku pažnju posvećivao detaljima i ovo je njegovo čedo", kazao je Apple-ov analitičar Tim Bajarin.

Apple će krajem godine početi da organizuje i turističke obilaske svog parka u kojem zaposleni mogu da uživaju čak i u stazama za šetnju i voćnjaku.

apple sedište Izvor: Tanjug/AP, Marcio Jose Sanchez

Izvor: Janko Roettgers

Tagovi: Apple , priroda

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ljutko

A sve to još uvek "ide" na ugalj! Spoj modernog i zaostalog sveta. Parodija!

6 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo