Zatvori

Goša čeka ishod kompromisnog dogovora, moguć prekid štrajka

Goša čeka ishod kompromisnog dogovora, moguć prekid štrajka Izvor: N1

Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" i dalje su u štrajku dok čekaju ishod dogovora sa nekoliko komitenata koji su najavili da će im unapred uplatiti novac za poslove koje će oni kasnije odraditi, izjavio je FoNet-u predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

On je rekao da je to kompromisno rešenje, koje treba da inicira obnovu proizvodnje u fabrici.

"Dogovorili smo se sa nekoliko kupaca naših proizvoda da nam uplate po 30.000 dinara do kraja ove nedelje, kako bismo u ponedeljak obnovili proizvodnju, koja stoji skoro šest meseci. Ako nadležni državni organi potvrde naš dogovor i uplate legnu na naše račune, mi ćemo se u ponedeljak vratiti na svoja radna mesta", rekao je Vujičić.

Radnici "Goše" su stupili u štrajk 27. marta zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Njima se, za neisplaćene zarade, pojedinačno duguje preko 600.000 dinara.

"Goša" je bila u vlasništvu slovačke kompanije ŽOS Trnava, koja ju je u aprilu ove godine prodala kiparskoj kompaniji "Lisnart" sa Kipra.

Tagovi: Goša , štrajk

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

momenat

po kom osnovu radnici Gose zakljucuju posao kada nisu vlasnici fabrike,vec kao sto pise u tekstu RADNICI!!!!Ako tako Gose posluje onda je to pravi cirkus i prava kafana da se vise ne zna ni ko pije ni ko placa.

4 2

Nikola

Pa meni nije jasno...ako svakom duguju po 600000 din,po njima je kompromisno resenje da im uplate 30000din!?Pa zasto ljudi onda strajkujete??Onda im poklonite svih 600000...

5 88

boze

Da bi im uplatili novac to moraju da urade preko racuna(jer na ruke cine krivicnodelo), a gle cuda racun u blokadi,pa me zanima preko kog to racuna planiraju da plate?

9 71

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo