Goša čeka ishod kompromisnog dogovora, moguć prekid štrajka

Goša čeka ishod kompromisnog dogovora, moguć prekid štrajka Izvor: N1

Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" i dalje su u štrajku dok čekaju ishod dogovora sa nekoliko komitenata koji su najavili da će im unapred uplatiti novac za poslove koje će oni kasnije odraditi, izjavio je FoNet-u predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

On je rekao da je to kompromisno rešenje, koje treba da inicira obnovu proizvodnje u fabrici.

"Dogovorili smo se sa nekoliko kupaca naših proizvoda da nam uplate po 30.000 dinara do kraja ove nedelje, kako bismo u ponedeljak obnovili proizvodnju, koja stoji skoro šest meseci. Ako nadležni državni organi potvrde naš dogovor i uplate legnu na naše račune, mi ćemo se u ponedeljak vratiti na svoja radna mesta", rekao je Vujičić.

Radnici "Goše" su stupili u štrajk 27. marta zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Njima se, za neisplaćene zarade, pojedinačno duguje preko 600.000 dinara.

"Goša" je bila u vlasništvu slovačke kompanije ŽOS Trnava, koja ju je u aprilu ove godine prodala kiparskoj kompaniji "Lisnart" sa Kipra.

Tagovi: Goša , štrajk

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

momenat

po kom osnovu radnici Gose zakljucuju posao kada nisu vlasnici fabrike,vec kao sto pise u tekstu RADNICI!!!!Ako tako Gose posluje onda je to pravi cirkus i prava kafana da se vise ne zna ni ko pije ni ko placa.

4 2

Nikola

Pa meni nije jasno...ako svakom duguju po 600000 din,po njima je kompromisno resenje da im uplate 30000din!?Pa zasto ljudi onda strajkujete??Onda im poklonite svih 600000...

5 88

boze

Da bi im uplatili novac to moraju da urade preko racuna(jer na ruke cine krivicnodelo), a gle cuda racun u blokadi,pa me zanima preko kog to racuna planiraju da plate?

9 71

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo