Pupovac: Hitan sastanak s Beogradom zbog odnosa prema Srbima

Pupovac: Hitan sastanak s Beogradom zbog odnosa prema Srbima Izvor: N1

Predsednik Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac poručio je da očekuje hitan razgovor sa državnim vrhom Srbije na kome bi se razmatrali poslednji incidenti i odnos prema Srbima u Hrvatskoj.

On je, povodom najnovijeg incidenta u Zagrebu - ponovljenog paljenja primerka srpskog nedeljnika "Novosti" i pretnji koje je Srbima uputila Autohtona hrvatska stranka prava (A-HSP), rekao da je u Hrvatskoj, nažalost, postalo normalno da oni koji govore jezikom mržnje i šire netrpeljivost prema Srbima optužuju Srbe, ne samo za širenje mržnje nego i za terorizam, preneo je Blic.

Vandalizam i nasilje pred sedištem SNV odvija se nesmetano i bez sankcija. Postalo je normalno da se novine, i to jedne od najuticajnijih i najcenjenijih u regionu, pale na ulicama i to mora biti zaustavljeno, rekao je Pupovac.

Lider A-HSP Dražen Keleminec u utorak je ponovo zapalio dva primerka "Novosti" preko čijih naslovnica su bile nalepljene poruke "Idi, bre, pa se leči" i "Lepo gore lepe novine".

Zagrebačka policija je pratila skup, ali nije reagovala. Nakon skupa, policija je saopštila da će "proširiti ranije započetu kriminalističku istragu protiv Keleminca".

Tagovi: Milorad Pupovac

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aleks

Srbi u Hrvatskoj treba da budu građani Hrvatske a ne moneta za potkusurivanje.

21 1

Prof. dr R O T

To, samo Alek moze resiti, ukljucite i Dodika, za koji tim navija Pupovac!

16 3

hiperbola

zašto jednostavno ne podnosite tužbe za cirenje mržnje prema manjinama pa ako ih sud ne osudi onda u hag i tužite državu. posle par takvih parnica vrlo brzo će svim vladama HRV biti jasno da ne mogu više da koketiraju sa ovim šovinistima i grade svoj rejting na mržnji prema srbima.

14 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo