Liderka Mjanmara ne odlazi na skupštinu UN uprkos krizi

Liderka Mjanmara ne odlazi na skupštinu UN uprkos krizi Izvor: tANJUG/ap, /Kamrul Huda

Aung San Su Ći, bivša mjanmarska opozicionarka i dobitnica Nobelove nagrade za mir, neće prisustvovati Generalnoj skupštini UN iduće nedelje, izjavio je danas njen portparol.

Su Ći, de fakto liderka Mjanmara, otkazala je odlazak u UN uprskos krizi u Mjanmaru zbog koje je više od 370.000 pripadnika muslimanske manjine Rohindža izbeglo u Bangaldeš.

"Državna savetnica neće prisustvovati Generalnoj skupštini UN krajem septembra", rekao je Zav Htaj samo nekoliko časova pre sastanka Saveta bezbednosti UN posvećenog krizi u Mjanmaru.

Visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Raad al Husein izjavio je da su Rohindže u Mjanmaru suočene sa etničkim čišćenjem.

Iz Mjanmara, zemlje s većinskim budističkim stanovništvom, Rohindže beže od 25. avgusta. Tada su muslimanski pobunjenici napali policijske stanice i vojne punktove što je izazvalo osvetu mjanmarskih vojnika.

Tagovi: Aung San Su Či , UN , Mjanmar

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Musliman

Nikada u zivotu ne opravdavam terorizam ali zamislite ovaj genocid gde je stotine hiljada muslimana pobijeno! Skoro je panormalno da sada neka isfrustrirana izbeglica dodje do centrale UNa i digne se u vazduh..Ti ljudi samo zasedaju

0 3

Olga

I onda vojna hunta nije valjala... Znao se neki red, bilo mirno, ali od uvodjenj" demokratije" krenuli nemiri...Ista prica kao sa Gadafijemi ostalima

3 3

kgb snajka kgb

Gospodja koja je mnogo obecavala!

12 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo