Veliko “masno čudovište” začepilo kanalizaciju u Londonu

Veliko “masno čudovište” začepilo kanalizaciju u Londonu Izvor: Thames Water handout via REUTERS

Uprava londonskog vodovoda i kanalizacije saopštila je danas da će tehničarima biti potrebne tri nedelje da uklone "masno čudovište" od 130 tona koje je začepilo deo kanalizacije glavnog grada Velike Britanije.

"To je najveći komad masnoće koji smo ikada videli", rekao je šef sektora preduzeća "Temz voter" za kanalizaciju Met Rimer.

"Pravo je čudovište koje postaje čvrsto i zahteva puno radne snage i mašina da bi se izvuklo", dodao je Rimer.

Blok se sastoji od masti, sanitarnih maramica i pelena koji su se skupili u kanalizaciji na podzemnoj arteriji Vajtčepel u istočnom Londonu.

Masni blok je dugačak 250 metara i težak kao 11 londonskih autobusa na sprat, dodalo je preduzeće.

"Izgleda kao da razbijate beton. To je frustrirajuća situacija jer je mogla da se izbegne. To se stvara zbog masoće koja se ispušta kroz lavaboe i sudopere, kao i zbog higijenskih sredstava koja se bacaju u toalete", rekao je Rimer.

Uklanjanje bloka masnoće je počelo ove nedelje.

Londonska kanalizacija je navela da troši oko 1,1 miliona evra mesečno za održavanje i čiščenje kanalizacije.

Prethodni rekordno veliki blok masti u Londonu nađen je 2013. godine. Tadašnje "čudovište" merilo je 15 tona i bilo je potrebno deset dana da se ukloni i otčepi cev.

Tagovi: London , kanalizacija

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Levica

Ko to baca pelene i vlazne maramice u wc?

31 0

BG

@Sanja Vlažne maramice su zapušivač kanalizacije broj jedan i ne treba ih bacati u šolju. Probajte da pocepate vlažnu maricu i uporedite to sa standardnim toaletnim papirom. Razumem da je to najlakše rešenje, ali kanalizacioni sistem nije projektovan tako da to može da podnese.

6 0

Sanja

Zasto ne bi bacali vlazne maramice, kao kad bi toalet papir bacala u djubre a ne u wc?? Nije mi jasno kako pelene bacaju, zar se ne zapusi odmah wc, nisu one male

2 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo