Gruevski tražio još 20 telohranitelja, ministar ga odbio

Gruevski tražio još 20 telohranitelja, ministar ga odbio Izvor: Reuters/Ognen Teofilovski
Nikola Gruevski

Makedonska policija odbila je zahtev lidera najveće opozicone stranke VMRO DPMNE i bivšeg premijera Nikole Gruevskog da dobije 20 telohranitelja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Makedonije Oliver Spasovski.

Na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada, Spasovski je rekao da, prema procenama, ne postoje bezbednosne pretnje za Gruevskog i njegovu porodicu i da će zato bivši premjier ostati ne dosadašnjih šest telohranitelja. 

"Napravljene su analize i procene i s obzirom na to da njegovo obezbeđenje nije prijavilo do sada nikave pretnje Gruevskom i njegovoj porodici, ocenili smo da taj zahtev ne treba da se prihvati", rekao je Spasovski.

Gruevski je u julu tražio da umesto šest telohranitelja koji se brinu o njemu kao bivšem premijeru, dobije dodatnih 20, jer dobija pretnje po život. 

U zahtevu je Gruevski naveo da je bio premijer skoro 10 godina u turbulentnom periodu, da je sada poslanik u parlamentu i predsednik najveće opozicione stranke, kao i da dodatne telohranitelje traži na neodređeno vreme "sve dok su u opasnosti njegov život i lični integritet". 

Prema agenciji Makfaks, Gruevski je, dok je bio na vlasti od 2006. do 2016, imao 78 telohranitelja, a posle promene vlasti i dolaska Spasovskog za ministra policije, ima šest koliko mu, kao bivšem premijeru, sleduje po zakonu.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

c i t i z e n

Egomanijak.

26 0

Itizaj

26 telohranitelja?! To je vojska.

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo