Bakić: Ekstremni desničari su Vučićevi pitbulovi na povocu

Bakić: Ekstremni desničari su Vučićevi pitbulovi na povocu Izvor: N1

Sociolog Jovo Bakić ocenio je da je ćutanje ekstremno desničarskih organizacija na ulazak Srpske liste u kosovsku vladu Ramuša Haradinaja najbolji pokazatelj njihove povezanosti sa vlastima, odnosno sa Srpskom naprednom strankom.

Bakić je za Vojvodjanski istraživačko-analitički centar VOICE rekao da veze SNS-a sa krajnje desničarskim organizacijama datiraju još iz vremena kada su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić bili u Srpskoj radikalnoj stranci i ocenio da ekstremni desničari igraju ulogu "korisnih idiota".

"To su korisni idioti koji, kad im kažeš da nekoga napadnu - oni će napasti, a ako im zabraniš da nekoga napadnu - oni toga neće napadati. To pokazuju sve parade ponosa do sada: kada je Aleksandar Vučić bio u opoziciji, onda su te grupe divljale, maltene smo imali u Beogradu opsadno stanje. Kad je došao na vlast, te grupe miruju, ovi ljudi najnormalnije šetaju", naveo je Bakić.

On je kazao da se na taj način stvara "zla krv" u društvu i ocenio da su ekstremni desničari "zapravo pitbulovi na povocu, koje gazda pušta kad mu treba".

Prema njegovim rečima, SNS pripadnike tih organizacija "pušta sa povoca" kako bi skrenuli pažnju javnosti sa teških pitanja, pa onda ekstremni desničari napadaju "omiljene žrtvene jarce, poput pripadnika LGBT organizacija ili drugih nevladinih organizacija".

"Metod je skrenuti pažnju javnosti sa onoga što je uradjeno, na primer u ovom slučaju sa koalicije sa Haradinajem, na tobožnje izdajnike srpskog naroda, one koji prodaju srpske nacionalne interese, koji su Soroševi plaćenici… To je jedna matrica koja nije uopšte nova, to je matrica koju je koristio i režim Slobodana Miloševića", kazao je Bakić.

On je ocenio da su novi napadi ekstremnih desničara vrlo izgledni jer treba pred naprednjačkim biračkim telom "zabašuriti" ono što je napravljeno.

"Za nas ostale njih nije ni briga, zna se da za njih ne glasamo. Ali nacionalisti koji za njih glasaju i koji misle da su se to samo radikali presvukli, za njih treba praviti predstave kako su oni i dalje principijelni, kako nisu uradili ono što su uradili", ocenio je Bakić.

Komentara 35

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Que c'est poux que as vaux St.Jacques

Od Memorandum-dum-dum-duma 1986. sve je samo šibicarska računica...

1 0

SVesna

Bravo za hrabrost!!!

103 1

THIS IS SPARTA

Bakić nije hrabar nego je ukapirao ono što svaki srpski nacionalista zna : Vrhovni komandant srpske vojske (i para vojske) mora biti PRAVI Srbin , a ne pudlica ili inetrnacionalista !!

4 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo