Ružić: Inspekcijske službe mnogo bolje rade

Ružić: Inspekcijske službe mnogo bolje rade Izvor: Vlada Srbije / Kancelarija za saradnju s medijima

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je sa predstavnicima Mreže inspektora o položaju i uslovima rada zaposlenih i ocenio da podaci pokazuju da inspekcijske službe mnogo bolje funkcionišu.

"Svi podaci o primeni Zakona o inspekcijskom nadzoru govore u prilog činjenici da su osnove ovog sistema dobro postavljene i da inspekcijske službe mnogo bolje funkcionišu", rekao je Ružić, a saopštilo je to ministarstvo.

Kao primer, ministar je naveo podatak da je broj radnika koji je zatečen u radu na crno, a koji je posle sprovedenog nadzora zasnovao radni odnos u 2017. godini povećan za 20 odsto u odnosu na 2015, kada je počela primena Zakona o inspekcijskom nadzoru.

Ružić je naglasio da su zato inspekcijske službe jako važne za reforme koje država sprovodi i da su veliki borci protiv sive ekonomije.

Ministar se složio da položaj zaposlenih u ovim službama nije na zadovoljavajućem nivou i preneo da je sa ministrom finansija razgovarao o tome.

"U Vladi Srbije postoji razumevanja za položaj inspektora i zahtev Mreže inspektora za korekciju koeficijenata, što bi omogućilo povećanje plata i do 20 odsto, ozbiljno se razmatra prilikom planiranja budžeta za narednu godinu", rekao je Ružić.

Dodao je da će bolji položaj inspektora će svakako biti tema naredne sednice Koodinacione komisije za inspekcijski nadzor.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zeka

Sto se radi na crno kad je stvoren odlican poslovni ambijent?

4 0

No1

Sta Zoka kaze na to?

7 0

Doroteja

Aha, "ubiše" se od posla! Ružiću, Ružiću, sram te bilo!

24 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo