Zatvori

Srpsko-kanadski film dobio nagradu u Torontu

Srpsko-kanadski film dobio nagradu u Torontu Izvor: AFP/Matt Winkelmeyer

Holivudsko udruženje stranih novinara proglasilo je srpsko-kanadski film "Flafi" za najbolji kratki film prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, saopštio je Filmski centar Srbije.

Srpsko-kanadski film u režiji rediteljke Milice Li Filipovski proglašen je najboljim filmom prikazanim u okviru šesnaestog izdanja Festivala deset najboljih, putujućeg festivala koji je deo Međunarodnog filmskog festivala u Torontu.

Holivudsko udruženje stranih novinara nagradilo je rediteljku filma sa 15.000 dolara, dok je drugu nagradu i 5.000 dolara osvojio Teodor Ušev za animirani film "Slepa Vajša".

Kako su naveli, film "Flafi" je svetsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a prikazan je i na festivalima u Teljurajdu, Sijetlu, Sao Paolu.

Izvršna direktorka festivala u Torontu Mišel Maho kazala je da se ove godine prvi put dodeljuje nagrada Holivudskog udruženja stranih novinara, pored tradicionalnog Zlatnog globusa i dodala da je Međunarodni festival u Torontu počastvovan partnerstvom sa tim udruženjem.

Izvor: Youtube/ TIFF Trailers

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Mihailo

Cestitam,jedno veliko BRAVO!!!

15 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo