Tesla postavlja punjače za elektro-automobile u tržne centre

Tesla postavlja punjače za elektro-automobile u tržne centre Izvor: N1

Američka kompanija "Tesla" gradi stanice za punjenje baterija automobila na elekro-pogon u tržnim centrima velikih gradova kako bi privukla gradske kupce koji nemaju svoje garaže u koma bi ih punili.

Prve dve takve stanice danas su otvorene u Bostonu i Čikagu. Stanica u Čikagu može da istovremeno puni baterije deset automobila, a stanica u Bostonu osam.

"Tesla" planira da do kraja godine takve stanice otvori i u Njujorku, Filadelfiji, Vašingtonu i drugim gradovima SAD.

Nove stanice zauzimaju manje prostora i lakše se instaliraju od ranijih Teslinih stanica za punjenje baterija elektro-automobila, koje su većinom duž autoputeva ili ispred hotela. Ali, "Tesla" nove postavlja kraj velikih samousluga i tržnih centara tako da se baterije pune dok vozači pazare.

Nove, gradske stanice mogu da baterije automobila od 72 kilovata napune za 45 do 50 minuta.

Stanice na putevima mogu da napune automobil od 120 kilovata za 30 do 40 minuta.

Kompanija "Tesla" je ranije najavila da planira da ove godine broj svojih stanica u SAD za punjenje baterija udvostruči na 10.000.

Ta firma od letos prodaje svoj novi, manji model elektro-automobila - "Model 3" za 35.000 dolara što je upola manje od cene njenih drugih modela.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

The

Model 3, najjeftiniji, bez menjanja boje (crna osnovna), bez stakleno krova i bez premijum paketa, sa 18" tockovima(osnovni) I sa baterijom koja prelazi svega 350km, košta $39800. To je najniža moguća cena...

0 0

Answer

Kod nas će biti senzacija kad stave punjace za mobilne telefone.

5 0

Master Pravnik Mota Kablove

U Srbiji i dalje omiljeno vozilo Golf 2 iz '89 i dizel od 150 din/l. Plata 200 evrica pa kad kapne ne znate da li pre da idete na letovanje ili da sipate gorivo.

14 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo